CRNA GORA NA NOGAMA: Iz depoa Višeg suda u Podgorici nestalo 900 kilograma kokaina?

Novosti online

22. 12. 2023. u 20:04

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije Milan Knežević izjavio je da postoje nagađanja da je iz depoa Višeg suda u Podgorici nestalo 900 kilograma kokaina.

ЦРНА ГОРА НА НОГАМА: Из депоа Вишег суда у Подгорици нестало 900 килограма кокаина?

Milan Knežević, Foto Skupština CG

U pitanju je depo do kojeg je iskopan podzemni tunel, a koji je otkriven nakon dva meseca kopanja.

Predsednik suda Boris Savić istog dana održao je vanrednu konferenciju za medije i tvrdio da "gotovo ništa" ne nedostaje iz depoa. Mesecima kasnije još se popisuju dokazi koji se čuvaju u depou, a za sada je zasigurno potvrđeno da u njemu nedostaje više komada oružja.

Zbog izjave Kneževića da je moguće da nedostaje i droga, danas je Viši sud izdao saopštenje u kojem navodi da iz depoa nedostaje manja količina dokaznog materijala iz predmeta koji su ili pravosnažno okončani ili je veštačenje već obavljeno.

- Neistina je da je odneseno 900 kilograma kokaina, i verovatno samo poslanik Knežević zna odakle mu ta informacija, kada je već više puta javnosti ukazano da se pomenuti kokain uopšte nije nalazio u depou, već samo količine od po nekoliko grama iz drugih predmeta - navodi se u saopštenju Višeg suda.

Knežević sa druge strane navodi da je Boris Savić imao ključ od depoa, i da treba ispitati i njegovu ulogu u iskopavanju tunela.

Dodaje da bi posebno bilo zanimljivo saznati da li nedostaje dokazni materijal u predmetu protiv Vesne Medenice, i to deo koji se odnosi na telefonsku prepisku Medenice sa jednim brojem sudija, uključujući i Borisa Savića.

- Zato ga javno prozivam da odgovori crnogorskoj javnosti da li je imao telefonsku prepisku sa Vesnom Medenicom u vezi određenih slučajeva za koje je ona bila zainteresovana, a odnose se na ukidanje pritvora i još ponešto. Ukoliko jeste, onda Boris Savić takođe treba da bude deo istrage tužilaštva, ali i predmet analize Sudskog saveta pošto je odavno zaslužio da se preseli na optuženičku klupu. A moram mu reći kao bivši robijaš da ga sa velikim nestrpljenjem očekuju i u Spužu - navodi Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)