LOVCI PUSTILI PSE, PA POBEGLI: Užas kod Nikšića, životinje nasrnule na ovce

V. KADIĆ

11. 11. 2023. u 07:30

JOŠ se ne zna čiji lovački psi su napali stado ovaca Radmile Popović iz sela Petrovići u nikšićkoj opštini.

ЛОВЦИ ПУСТИЛИ ПСЕ, ПА ПОБЕГЛИ: Ужас код Никшића, животиње насрнуле на овце

Foto: R. P.

Malo je nedostajalao da naprave pokolj, ali na sreću to se nije desilo pa su od oko 45 samo njih dve povređene, dok je jedno jagnje u kritičnom stanju. Sve se desilo iznenada, na ispaši, usred bela dana.

- Tek što sam ovce na trenutak ostavila, jer sam pošla kući da skuvam ručak, čula sam odjednom gromoglasan lavež pasa. Istrčala sam iz kuće i imala šta videti. Ovce su bile rasterane u prečniku od oko pola kilometra, neke od njih bile su u krvi, ležale su, dok su se druge u strahu rastrčale. Vlasnici pasa kada su videli šta se desilo uleteli su u vozila i pod gasom nestali, priča za "Novosti" Popovićeva koja je život vezala za selo i stočarstvo, a koja je i sama lovac, nastavljajući porodičnu tradiciju.

Ovce već tri dana odbijaju hranu.

- Još su u strahu. Nikada se nešto slično nije desilo. U mojoj porodici bilo je dosta lovaca i svi su poštovali lovački kodeks. Ovo je danas ludo vreme. Ne plašimo se divljači nego lovačkih kerova koji su dresiranu da budu krvoločniji od zveri. Evo puštaju ih lovci čak i na naše ovce - dodaje Popovićeva.

Ona kaže da je apelovala na nikšićka lovačka društva da preko svojih lovočuvara reaguju i sklone ovakve nesavesne lovce, ali niko joj se do sada nije obratio.

Hirurška intervencija

RADMILA je povređenim ovcama brzo pritekla u pomoć, a nad nekima je sama obavila i hiruršku intervenciju! Trenutno su pod antibioticima.

- Zna se gde se ide u lov, u brda i planine i oni nemaju šta da traže oko kuća i privatnih poseda. To je ogroman rizik za sve meštane. Juče je meni nastradala stoka, sutra će nekom drugom. To se mora zaustaviti, ističe Radmila. - Od policije sam tražila da se onaj čiji su mi kerovi napravili štetu makar izvini, ali uzalud. Niko nije došao. Doduše, u ovom slučaju je policija bila nemoćna kada nisam uspela da identifikujem lovce.Ne tražim nadoknadu štete, ali krivim lovačka društva koja će morati da povede računa o ovim stvarima. Današnji lovci sede u džipovima, a kerovi su im pušteni jer imaju dži-pi-es-ove. Ranije su lovci kerove držali na povodcu i pratili ih i tada nisu napadali stoku - ogorčena je Radmila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024