CRNOGORCI ISELILI "SEOBU SRBA": Ministar pravde Milović iz kabineta uklonio reprodukciju slike Paje Jovanovića

I. D. S.

08. 11. 2023. u 17:23

MINISTAR pravde Andrej Milović odmah po preuzimanju funkcije odlučio je da preuredi kabinet. Tako je "Seobu Srba" iselio, a na mesto reprodukcije Paje Jovanovića, postavio "Justiciju", delo crnogorsko slikara Srđana Vukčevića.

ЦРНОГОРЦИ ИСЕЛИЛИ СЕОБУ СРБА: Министар правде Миловић из кабинета уклонио репродукцију слике Паје Јовановића

Foto: Evropa sad

Kada je na čelo resora pravde pre nekoliko godina došao Vladimir Leposavić, u kabinet ministra ušli su i Srbi. Naime, na zidu pored kojeg najčešće nastaju fotografije iz kabineta ministra pravde, stavljena je Jovanovićeva "Seoba Srba". Reprodukcije je opstala nekoliko godina, iako je Leposavić kratko bio na funkciji. Nije smetala ministru Marku Kovaču, ali je prvih dana mandata Milovića, izmeštena u drugu kancelariju. Na njeno mesto novi ministar je postavio "Justiciju".

Da je slika izmeštena potvrđuje i fotografija koja je nastala tokom nedavnog susreta Milovića sa ambasadorom Austrije Karlom Milerom, čija posete je ovekovečena upravo pored "Justicije".

Prema nezvaničnim navodima, Milović je zamenio Jovanovićevo delo, navodeći da je prikladnije da u kabinetu ministra pravde bude "Justicija". Navodno, protiv "Seobe Srba" nema ništa, te je ona premeštena u kancelariju šefa kabineta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!