SPEKTAKULARNO HAPŠENJE U TIVTU:Pao "makro" Amerikanac i 18 "prijateljica noći" iz Ukrajine, Rusije, Izraela...

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 11. 2023. u 20:03

ZBOG sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima policija je u Tivtu uhapsila državljanina SAD V. G. (43).

СПЕКТАКУЛАРНО ХАПШЕЊЕ У ТИВТУ:Пао макро Американац и 18 пријатељица ноћи из Украјине, Русије, Израела...

Foto: Printscreen

- Službenici Uprave policije su izvršili pretres sedam soba jednog hotela u Tivtu. U njima je zatečeno 18 državljanki Ukrajine, Belorusije, Rusije i Izraela, kao i 10 državljana SAD, Ukrajine, Rusije, Belorusije i Grčke - saopštila je Uprava policije Crne Gore, povodom ove spektakularne akcije.

Posle pretresa strani državljani su doveden u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Tivat, a nakon kriminalističke obrade i konsultacija sa tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru i tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapšen je američki državljanin V.G. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima na štetu osobe stare 21 godinu.

ZAPLENA

Kako kažu iz Uprave policije, pretresom hotelskih prostorija pronađeno je i oduzeto 16.735 evra, 14.394 američkih dolara, 73.323 ukrajinskih grivni, 5.550 ruskih rubalja, 2.330 poljskih zlota, 40 engleskih funti i 40 turskih lira.

-Takođe, pronađeno je 36 mobilnih telefona, osam lap topova, dva tablet računara, tri fotoaparata, dve video kamere, kao i veći broj SIM kartica i USB memorija - kažu iz policije.

- Sumnja se da je V.G.  tokom 2023. godine, koristeći loše imovno stanje, razdvojenost od porodice, činjenicu da je prethodno fizički maltretirana od strane emotivnog partnera, oštećenoj nudio finansijsku pomoć, pozivajući je da doputuje u Crnu Goru radi druženja. Plaćao joj je avionske karte za letove do Crne Gore i smeštaj, gde ju je nepoznata osoba fotografisala nagu i snimala radi kreiranja videa porno sadržaja, uz obećanje V.G. da je snima isključivo za njegovu privatnu upotrebu. Oštećena je sve to radila jer je bila uslovljena da troškove puta i boravka plati na taj način - kažu iz policije.

Sve strane državljanke su po nalogu višeg državnog tužioca, uz pratnju službenika Odeljenja bezbednosti Tivat i Centra za socijalni rad Tivat, dislocirane u sigurne objekte na teritoriji Crne Gore.

Oglasio se Medojević

Povodom ove akcije hapšenja olgasio se i Nebojša Medojević na društvenoj mreži X.

Protiv V.G. koji, kako se priča ima ukrajinsko poreklo, višem državnom tužiocu u Podgorici podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina ljudima i on je danas priveden tom tužilaštvu na dalju nadležnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave