VLADA CRNE GORE OBEZBEDILA NOVAC: Klinici za očne bolesti još jedna operaciona sala (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

27. 10. 2023. u 21:53

ZAHVALjUJUĆI razumevanju i podršci Vlade Crne Gore koja je iz budžeta preusmerila novac za potrebe još jednog važnog projekta Kliničog centra Crne Gore (KCCG), Klinika za očne bolesti od danas je bogatija za još jednu operacionu salu.

ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ ОБЕЗБЕДИЛА НОВАЦ: Клиници за очне болести још једна операциона сала (ФОТО)

Ministarstvo zdravlja CG

Ukupna vrednost rekonstrukcije prostora i opremanje sale je više od 305.000 evra od kojih je najveći deo, preko 291.000 evra, obezbedila Vlada Crne Gore. Preostali deo donirali su prijatelji naše ustanove kompanije „Osmi red“ blizu 6.200 evra i „Heliant“ više 8.000, saopštilo je Ministarstva zdravlja Crne Gore.

- Ovo je veliki dan za crnogorsko zdravstvo - kazao je prilikom svečanog otvaranja nove operacione sale ministar zdravlja Dragoslav Šćekić. - Nastavljamo talas opremanja zdravstvenih ustanova i unapređenja zdravstvenog sistema. Otvaramo još jednu operacionu salu gde ćemo značajno unaprediti rad Očne klinike, ionako kvalitetan, koji smo u prethodnom periodu imali.

Šćekić je kazao da je Vlada sa razlogom imala sluha za potrebe medicinskih profesionalaca iz KCCG, i da su opredeljena sredstva uložena na najbolji način s ciljem brže i kvalitetnije zdravstvene zaštite pacijenata, koji sada, kako je naglasio, “kada je Očna klinika dobila još jednu operacionu salu neće morati da se upućuju u inostranstvo za određene procedure, već će se one u skladu sa najvišim medicinskim standardima obavljati ovde.''

Šćekić je simbolično, medicinskom osoblju Klinike za očne bolesti poklonio ikonu sa likom Svete Petke.

- Dok obavljaju ovaj najhumaniji posao da ih Sveta Petka čuva i daje im snage da sigurni pružaju najbolju negu našim pacijentima - kazao je Šćekić uručujući ikonu odoblju Očne klinike KCCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)