RODITELJI NE VERUJU PATOLOZIMA: Beba u Nikšiću preminula od sindroma iznenadne smrti. Blagojevići će istinu tražiti u evropskim institucijama

I. D. S.

11. 10. 2023. u 17:19

OBDUKCIONI nalaz pokazao je da je uzrok smrti bebe, koja je pre petnaest dana preminula u nikšićkoj bolnici, sindrom neočekivane iznenadne smrti. Ipak, roditelji ne veruju ni zdravstvenim institucijama ni u patološki nalaz, te poručuju da će istinu tražiti preko evropskih i svetskih institucija.

РОДИТЕЉИ НЕ ВЕРУЈУ ПАТОЛОЗИМА: Беба у Никшићу преминула од синдрома изненадне смрти. Благојевићи ће истину тражити у европским институцијама

V.K.

Nalaz patologa o uzroku smrti bebe koja je preminula 26. septembra dostavljen je Višem državnom tužilaštvu.

- Iz zapisnika proizilazi da je na osnovu obdukcionog nalaza, dopunskih analiza, podataka iz pripadajuće medicinske dokumentacije, patološko-histološke, mikrobiološke i toksikološke analize, zaključeno da je uzrok smrti kod bebe sindrom iznenadne neočekivane smrti. Nakon svestrane analize svih prikupljenih obaveštenja i podataka, nalaza o obdukciji tela bebe, tužilaštvo će eventualno preduzeti i druge radnje ukoliko se ukaže potreba, nakon čega će biti doneta odluka u predmetu - navodi se u saopštenju rukovodioca Lepe Medenice.

Majka preminule devojčice Iskre, Darija Blagojević, kaže da nije ni očekivala da će dobiti odgovore koji će zadovoljiti potrebu da saznaju zašto je dete preminulo. Ističe i da su svesni da istina "ne sme da se objavi kako radi ugleda bolnice, tako i ugleda države".

- U nalazu patologa kroz jednu rečenicu objašnjen je proces na koji se čekalo 20 dana. S obzirom na to da ne verujemo ni osoblju Opšte bolnice Nikšić ni zdravstvenim institucijama ovog tipa, tj. patološkom nalazu, istinu ćemo tražiti u evropskim i svetskim institucijama koje će objektivno i profesionalno uraditi revidiranje obdukcionog nalaza. Iskra je zaslužila istinu - poručila je Blagojevićeva.

Kordon

- OKUPLjENI građani su sprečeni u namerama pravovremenom reakcijom policijskih službenika Odeljenja bezbednosti Nikšić, koji su formirali kordon ispred okupljenih građana. Na taj način su sprečili fizički napad na direktorku i nasilan ulazak u prostorije pomenutog odeljenja - kazali su iz policije.

Zbog tragičnog slučaja u nikšićkoj bolnici, ispred te zdravstvene ustanove je održan protest, pa je iz Uprave policije juče saopšteno da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti procesuirano osam osoba koje su bile na skupu: V. K. (32), M. M. (47), V. R. (31), P. T. (41) i M. T. (32), D. A. (55), M. J (35) i V. N. (35).

Iz UP navode da je okupljanje organizovano putem društvenih mreža, a da se u krugu bolnice okupilo oko 200 građana, te da je ispred ulaza u Infektivno odeljenje bolnice, prilikom obraćanja direktorke bolnice Dušanke Perović Milatović, došlo do narušavanja javnog reda i mira "od strane pojedinih osoba iz okupljene grupe građana, koje su pokušale fizički da napadnu direktorku i da nasilno uđu u prostorije odeljenja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave