PLAŠE SE SRBA I SRPSKOG JEZIKA: Panaotović ne veruje da će vlada Crne Gore objaviti verodostojne rezultate popisa

J. S.

26. 08. 2023. u 13:38

MNOGI građani Crne Gore kao i stručnjaci iz različitih oblasti koji znaju kolika je važnost popisa u zemljama širom Planete, odahnuli su kada je pre izvesnog vremena konačno donet Zakon o popisu. Desilo se to nakon iracionalnog plača, jauka, kuknjave i opstrukcije dela političke javnosti a sve zbog fobije i užasa suočavanja sa činjenicom da jedan od rezultata može da pokaže da u Crnoj Gori živi, na primer 33 odsto Srba a da 47 procenta građana govori srpskim jezikom –podseća Bojan Panaotović, analitičar,sociolog i publicista.

ПЛАШЕ СЕ  СРБА И СРПСКОГ ЈЕЗИКА: Панаотовић не верује да ће  влада Црне Горе објавити веродостојне резултате пописа

KCNS

- Da je reč o socijalnoj fobiji najbolje ukazuje činjenjica da podaci o kojima govorimo ne bi doveli  ni do kakvih suštinskih niti tektonskih poremećaja geopolitičkog, državnog, političkog profila Crne Gore osim što bi istinito stanje stvari mentalno i politički bolelo šoviniste. One koji bi želeli da nema Srba i da se ne govori srpskim jezikom.- ističe Panaotović.

On dodaje da osnove za realan strah, međutim, mogu da postoje kod onih koji možda misle da ne treba urediti biračke spiskove i utvrditi ko zapravo živi u Crnoj Gori i ko ima pravo glasa.Ukazuje  i da, možda, neke strukture smatraju da fantomski birači treba da nastave da glasaju ne samo  za DPS nego i za nove vladare.

Što se tiče Srba koji su se radovali da bi se konačno mogli slobodno izjasniti  o nizu pitanja pa i o svojoj nacionalnoj pripadnosti,Panaotović naglašava  da način na koji se formira aktuelna vlada i njen sastav ukazuju na to da bi bilo naivno imati poverenje u to da će prikupljeni podaci biti realno prezentirani javnosti.

- Dakle, postavlja se pitanje da li se od vlade koja vrvi od srbofoba može očekivati da popis sprovede nepristrasno ? Pre će ipak biti da buduća antisrpska vlada Spajića, Bečića, Jokovića, Ibrahimovića, garnirana Zenkom donosi novu realnost u kojom će se rezultati popisa moći samo obesiti mačku o rep!- zaključuje Panaotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja