CRNOGORCI JURE REKORD: Đurović veruje da će turizam prihodovati 1,3 milijarde

V.K.

22. 08. 2023. u 10:48

MOŽE li ovogodišnja turistička sezona oboriti sve rekorde u prihodima i nadmašiti 2019. godinu kada se u državni budžet slilo nešto više od milijardu evra? Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović veliki je optimista i već sada baveći se matematikom prognozira da Crna Gora ide ka rekordu u turizmu od 1,3 milijarde evra za ovu godinu.

ЦРНОГОРЦИ ЈУРЕ РЕКОРД: Ђуровић верује да ће туризам приходовати 1,3 милијарде

V.K.

- Prihod u hotelima za prvih sedam meseci je čak za trećinu veći nego prošle godine, dok je u privatnom smeštaju manji oko deset procenata. Brojke su zaista neumoljive. Nikad bolji prihodi. U prvoj polovini godine ostvareno je 453 miliona evra prihoda što je više za 90 odsto u odnosu na prošlu godinu i 78 odsto 2019. - zadovoljno konstatuje ministar Đurović.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da su prihodi od 453 miliona evra od turizma dobra vest, ali da su razlozi inflacija i veliki broj Ukrajinaca i Rusa koji privremeno borave u Crnoj Gori.

Čudo

NA tematskoj sednici Vlade Crne Gore o turizmu premijer Dritan Abazović je rekao da je cilj da država 2023. godinu završi sa više od šest milijardi BDP, dodajući da ako se dođe do 1,3 milijarde evra prihoda od turizma u postojećim uslovima, to će biti čudo.

- Tek kada se utvrdi njihov uticaj na turizam, znaće se stvaran rast - oprezan je Milatović. - Inflacija je za period jun 2019 - jun 2023. bila 25 odsto, a za jun 2022 - jun 2023. osam uz Ukrajince i Ruse koji zbog rata privremeno borave u Crnoj Gori.

Na ovu konstataciju Milatovića, kratko je reagovao Đurović:

- Uspeh se ne prašta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu