MILU SMETA ISTINA: Traži zabranu filma "Crna Gora međa istine i laži"

V.K.

19. 08. 2023. u 18:27

DEMOKRATSKA partija socijalista pozvala je Ministarstvo kulture Crne Gore i resornu ministarku Mašu Vlaović da zabrani dalje prikazivanje  propagandnog filma "Crna Gora međa istine i laži" profesora dr Dragana Elčića i scenariste Željka Čurovića.

МИЛУ СМЕТА ИСТИНА: Тражи забрану филма Црна Гора међа истине и лажи

Foto: Jutjub/RAMONDA PRODUCTION

Socijalisti bivšeg lidera DPS Mila Đukanovića ovenjuju da se filmom  "udara na temelje crnogorske državnosti i kojim se ruše tekovine 21. maja".

"Jasno je da jedni te isti velikosrpski nacionalisti zakleti u ideologiju velikosrpstva pod novim pseudonimom “srpskog sveta” i na ovaj način žele plasirati istorijski falsifikat i predstaviti svoju stranu istorije", kažu u saopštenju.

Sve to, dodaju, ima za cilj preoblikovanje građanske i sekularne Crne Gore u srpsku, teokratsku državu, u kojoj će multiverska i multikonfesionalna zajednica biti zamenjena jednom verskom organizacijom koja će imati monopol u našoj državi.

"Evidentno je da vlasti od 30. avgusta 2020. godine u kontinuitetu pokušavaju izvršiti reviziju istorije, izvesti Crnu Goru iz NATO saveza, zaustaviti njen dalji evropski put i svojim nakaradnim interpretacijama zameniti ono što su istorijski fakti, čemu ćemo kao državotvorna partija uvek biti nepremostiva brana", zaključuju u saopštenju.

Veliki doprinos stvaranju filma, dali su i članovi Saveza Srba iz Crne Gore Luka Karacić,brat prvog predsednika Republike Srpske,  Sonja Jančić i Sava Obradović. Film govori o brojnim istorijskim događajima o kojima su decenijama širene dezinformacije i laži među građanima. Okosnicu čini „Velika narodna skupština srskog naroda“ (Podgorička skupština), kao i druga brojna dešavanja koja su za srpski narod bila sudbonosna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ITALIJA U NEVERICI NA STARTU ROLAN GAROSA: Evo zbog koga je Janik Siner stvarno ostavio devojku (FOTO)