VATROGASAC VEZAO DEČAKA (10) ZA SEBE: Drama kod Sutomora, spaseni otac i sin iz Srbije sa Golog brda (FOTO)

B. DABIĆ

13. 08. 2023. u 12:05

IZ bezazlene dečije igre, letovanje porodice iz Srbije u Sutomoru za malo je okončano nepoželjno, ali zahvaljujući brzoj i efikasnoj akciji pripadnika Službe zaštite i spasavanja Bar, sve se završilo srećno i bez povređenih.

ВАТРОГАСАЦ ВЕЗАО ДЕЧАКА (10) ЗА СЕБЕ: Драма код Сутомора, спасени отац и син из Србије са Голог брда (ФОТО)

Foto:B.D.

Desetogodišnjeg  dečaka i njegovog oca  koji su se popleli na Golo Brdo i zbog rizičnog terena nisu mogli da se vrate u Sutomore, evakuisali su pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar. Rizici su postojali i za oca i sina, kupače na plaži zbog odrona a i spasioce. Akcija spašavanja je trajala oko sat vremena i okončana je  uspešno.

Foto:B.D.

 

-Dve osobe, otac i sin  evakuisani sa nepristupačnog terena Golog brda u Sutomoru. Vrlo opsana situacija zbog vrste terena sa kojeg se odronjava kamenje, a u podnožju se nalaze kupači. Osim što su ugrozili sebe penjući se na Golo brdo, bili su ugroženi i prisutni na plaži u podnožju brda - kazao je  komandir Službe zaštite i spasavanja Bar Aco Vulević.

Da li dečija radoznalost podstakla dečaka da se popenje na Golo Brdo, nije poznato. Za detetom je pošao otac te su se obojica našli na brdu, ali nisu mogli da siđu zbog erozivnog terena. U subotu oko 18:30 usledio je poziv dežurnoj Služni zaštite i spašavanja Bar čijih četvorica pripadnika su ubrzo bili na terenu.

-Težak i rizičan teren. Nema drveća, nema se za što vezati kanap. Dete sam vezao za sebe. Ocu stavili pojas i spustili ih. Obojica su vraćeni na siguranu i bezbednu lokaciju,  nepovređeni - opisao je akciju spasavanja  Božo Pejović ističući na Golo Brdo nije strašno popeti se, već je problem spusti se.

Iz Službe zaštite i spasavanja Bar poslat je apel i domaćem stanovništvu i turistima  da se ne upuštaju u avanture kojim ugrožavaju svoje, tuđe i živote spasilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)