VETRENJAČE ĆE PRAVITI STRUJU I KOD ŠAVNIKA: Crna Gora daje u zakup zemljište za vetroelektrane

I. D. S.

08. 08. 2023. u 11:35

STRUJA se zahvaljujući energiji vetra u Crnoj Gori trenutno proizvodi u dve vetroelektrane, na Krnovu kod Nikšića i na Možuri kod Ulcinja. Radi se na još dva takva projekta, na Brajićima kod Budve i još jednom na Krnovu. A vetrenjače bi u narednom periodu mogle da počnu da se okreću i kod Šavnika, gde država za tu namenu daje u zakup zemljište površine 635.300 metara kvadratnih.

ВЕТРЕЊАЧЕ ЋЕ ПРАВИТИ СТРУЈУ И КОД ШАВНИКА: Црна Гора даје у закуп земљиште за ветроелектране

Foto: Bemaks.me

Ministarstvo finansija raspisalo je javni poziv za davanje u dugoročni zakup na period od 30 godina zemljišta u državnoj svojini, radi izgradnje vetroelektrane u Opštini Šavnik.

Zemljište se nalazi na katastarskoj opštini Malinsko, koje se sastoji iz dve parcele, a u zakup se daje radi projektovanja, izgradnje, eksploatacije i održavanja vetroelektrane instalisane snage 6,6 megavata pojedinačno po vetrogeneratoru.

Kako se navodi u javnom pozivu, početna cena zakupa nepokretnosti na godišnjem nivou iznosi 176.400 evra, a ona će se na godišnjem nivou korigovati za iznos odgovarajuće godišnje stope inflacije utvrđene u Crnoj Gori.

Rok za podnošenje prijava je 15. avgust do 13 sati, dok će se javno usmeno nadmetanje održati 17. avgusta u 11 sati u prostorijama ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)