URA PREDLAŽE KAD SUPERMENI ZAVRŠE: Sarkastičan komentar Abazovića posle konsulatacija sa Milatovićem

V.K.

03. 08. 2023. u 09:50

MI sebe vidimo u nekoj narednoj vladi, jer što se pre napravi ova, to će pre biti i nova, kazao je juče odlazeći premijer Dritan Abazović i lider Građanskog pokreta URA, nakon sastanka sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, u vezi sa izborom mandatara koji će sastaviti novu izvršnu vlast.

УРА ПРЕДЛАЖЕ КАД СУПЕРМЕНИ ЗАВРШЕ: Саркастичан коментар Абазовића после консулатација са Милатовићем

Služba za informisanje predsednik cg

Abazović je rekao da su on i Milatović vodili "ugodan razgovor", a ko ima podršku i ko nema - kako je ocenio - vreme će pokazati.

- Mi se, kao što vidite, ponašamo odgovorno i fer, želimo svima puno sreće, ali ne možemo da završimo posao za druge. Nametnuli su se kao supermeni, sada baš i nije tako i sad im je neko drugi kriv. Našu podršku ne mogu da imaju oni koji sa nama ne razgovaraju - naveo je Abazović, dodajući da oni moraju da vide da li oni mogu da dođu do većine. - Ako ne dođu, mi ćemo predložiti model. Što je pre naprave to je bolje za nas. Ušli smo već u vanredno zasedanje. Predsedniku Milatoviću sam kazao kakvo je trenutno stanje u zemlji i građani ne treba da brinu za bilo koji segment funkcionisanja državne uprave i to je naša obaveza u ovom trenutku.

Abazović ističe da što pre naprave vladu, to će biti bolje, jer će se lakše ići u nove političke procese.

Kandže

NA pitanje hoće li vlada vratiti Zorana Brđanina na funkciju direktora Uprave policije, Abazović je rekao da će se vlada u roku izjasniti o odluci Upravnog suda. Poručio je da će policija raditi u punom kapacitetu i da neće biti u "kandžama Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ljuba Milovića".

- Svašta sam čuo u ova dva meseca, da se traži manjinska podrška tamo gde postoji većina. Sad se priča o nekim drugim modalitetima. Nisam izneo predlog, izneću ga ukoliko oni ne uspeju da naprave vladu. Ako u tome uspeju, mi smo tu da im čestitamo. Primopredaja i idemo dalje u jednu zanimljivu političku jesen - poručio je predsednik Vlade.

Lider Socijaldemokrata Damir Šehović poručio je da je logično da Milojko Spajić bude mandatar, budući da je PES osvojio najviše mandata, ali da to ne znači da će on ili bilo ko drugi imati blanko podršku SD. Istakao je da Spajić u Socijaldemokratama može imati kvalitetnog sagovornika ako istinski bude na stanovištu da je Crnoj Gori potrebna suštinska, proevropska, NATO i vlada sa karakterom prijatelja međunarodne zajednice.

Predsednik Milatović juče je još vodio konsultacije i sa predstavnicima Socijalističke narodne partije i Hrvatske građanske inicijative.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)