SEVERINA MOŽE, ONI NE? DPS digao sramotnu hajku zbog nastupa Beogradskog sindikata u Beranama: Svedočili smo nacionalističkoj ikonografiji

M. SEKULOVIĆ

01. 08. 2023. u 07:15

KONCERT Beogradskog sindikata u Beranama, održan u sklopu desetog "Tander festa", i dalje talasa javnost u Crnoj Gori.

СЕВЕРИНА МОЖЕ, ОНИ НЕ? ДПС дигао срамотну хајку због наступа Београдског синдиката у Беранама: Сведочили смо националистичкој иконографији

milutin sekulović

Odbornici lokalne opozicione DPS tvrde da je umesto kulturno-umetničkog programa serviran nacionalistički performans.

- Tako smo još jednom svedočili nacionalističkoj ikonografiji, istim takvim pesmama uz prepoznatljiv muzički repertoar, zastava druge države i ukazivanje sa same bine o "ugroženosti Srba" i potrebe za "povratkom kapele na Lovćenu", veličanju jedne nacije i jednog naroda - pišu odbornici DPS.

- Ovakve provokacije na nacionalnoj osnovi nisu ništa drugo do podrivanje multinacionalnog i multietničkog sklada u Beranama, ali i prst u oko građanskoj orijentaciji našeg grada i generalno Crne Gore.

Dodaju da poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je glavni pokrovitelj i organizator koncerta u okviru Beranskog kulturnog leta bio Sekretarijat za kulturu, omladinu i odnose sa NVO Opštine Berane, uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore. Odbornici DPS prozvali su ministarku kulture Mašu Vlaović, lidera PES Milojka Spajića, kao i demokratu Aleksu Bečića, čije partije su konstituenti lokalne vlasti.

Žal za prošlošću nije skrivao ni lider minorne Liberalne partije Vatroslav Belan koji je kazao da je Crna Gora od 2020. godine "neprekidni koncert Beogradskog sindikata".

Spektakularan nastup

BEOGRADSKI sindikat održao je spektakularan nastup, ocenjeno je iz Opštine Berane u kojoj se ne osvrću na priče osvedočenih antisrba.

- Na hiljade posetilaca u glavnoj ulici je zajedno sa najpopularnijim rep bendom u regionu pevalo njihove najveće hitove - navodi se u saopštenju Opštine.

- Ovo je bio jedan od najposećenijih nastupa, a specijalna gošća bila je devojčica Pavelina Radovanović sa kojom su uživo otpevali "Teci, reko".

Svi oni, naravno, "nisu čuli" za prošlonedeljnu sramotu koju su priredili organizatori performansa na Cetinju, "u čast 210 godina od Njegoševog rođenja", koji je "uveličala" Severina u Biljardi na Cetinju!

Želja za novom zabranom ulaska Beogradskom sindikatu u Crnu Goru, koji je dao veliki doprinos uspehu litija 2020. godine, bila je jača od brukanja dela velikog Njegoša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024