NIKOLA TERZIĆ: Iza policije stoji interes Crne Gore i Ustav

Марија Стевановић
Marija Stevanović

21. 07. 2023. u 20:51

SLUŽBENICI Uprave policije Crne Gore bez obzira na pritiske koje svakodnevno doživljavaju od strane pojedinih medija, nevladinih organizacija, političkih partija, advokata, lažnih boraca za ljudska prava i tome slično, nastaviće kontinuirane aktivnosti u cilju borbe protiv svih pojavnih oblika kriminala, a sve po nalogu nadležnih tužilaštava.

НИКОЛА ТЕРЗИЋ: Иза полиције стоји интерес Црне Горе и Устав

Vlada CG


Ovo je nakon dvodnevnih policijskih akcija u kojoma su zaplenjeni oružje, skupi automobili, vojno-policijska oprema dostupna samo jedinicama za ozbiljnije intervencije, saopštio v.d. direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić, koji ističe da "ove aktivnosti imaju samo jedan cilj - bolju budućnost za sve naše građanke i građane, bolju budućnost za svu našu decu".

-Kao v.d. direktora Uprave policije osećam moralnu i ljudsku obavezu da reagujem u cilju objektivnog informisanja javnosti o aktivnostima službenika policije. Koliko god to nekima da nije po volji iza crnogorske policije danas stoji samo interes Crne Gore i interes zaštite Ustava i ustavnog poretka. Prekinuli smo sa praksom da pojedine organizacione jedinice crnogorske policije finansiraju kriminalne grupe i umesto borbe protiv organizovanog kriminala, da se isti bore za zaštitu i pokrivanje kriminalnih aktivnosti - kaže Terzić. - Svidelo se to nekome ili ne crnogorska policija je na strani one većinske Crne Gore koja časno i pošteno živi u svojoj zemlji, a ne na strani onih koji su ogrnuti crnogorskom zastavom godinama radili sve u cilju svojih ličnih interesa, a ne interesa svoje države i svoje nacije.

Terzić najavljuje i finansijske istrage.

-Finansijske istrage nas tek čekaju, svako će morati da dokaže na koji način je došao do kapitala koji poseduje, a ako u tome ne uspe, ljubav prema svojoj državi će se morati pokazati na način što će ilegalno stečena sredstva vratiti građanima Crne Gore. I to onima koji danas razmišljaju kako da prehrane svoju porodicu, plate račune za struju, finasiraju odlazak na fakultet svoje dece itd. Reforma crnogorske policije se nastavlja i to je lokomotiva koju ni jedan proces u Crnoj Gori vise ne može da zaustavi. Imamo cilj da budemo profesionalna organizacija koja služi za ponos svakom građaninu Crne Gore - kaže v.d. direktora Uprave policije Crne Gore Nikola Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)