BOŠNJACI BI CELU VLADU U CG: Veliki i nerealni apetiti pojedinih stranka o učešću u novoj izvršnoj vlasti

V. KADIĆ

27. 06. 2023. u 11:40

LIDER Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i ministar kapitalnih investicija u odlazećoj Vladi Crne Gore, vodio je ovih dana neformalne razgovore sa predsednikom Pokreta "Evropa sad" i potencijalnim kandidatom za mandatara Milojkom Spajićem o preuzimanju određenih nadležnosti u budućoj izvršnoj vlasti. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti" BS traži od Spajića da im prepusti ceo bezbednosti sektor! Traže pozicije u ministarstvima policije, odbrane, Upravu policije i Agenciju za nacionalnu bezbednost. I to im je malo bilo pa su svoje apetite proširili i na Ministartvo javne uprave i nekoliko državnih preduzeća po dubini.

БОШЊАЦИ БИ ЦЕЛУ ВЛАДУ У ЦГ: Велики и нереални апетити појединих странка о учешћу у новој извршној власти

Bošnjačka stranka

Za ove aspiracije čulo se i preko Atlantika, pa je tako predsednik Bošnjačkog saveza u SAD Esad Rastoder otišao nekoliko koraka napred smatrajući da bi novi premijer Crne Gore trebao da bude upravo Ibrahimović!

- Najviše šanse da bude premijer ima Ibrahimović koji jedini ima ugleda da sastavi stabilnu vladu koja će ispuniti sve zahteve Crne Gore i koji će izdržati do kraja mandata. Milojko Spajić nema kapaciteta iako je PES osvojila najviše mandata da sastavi novu vladu. Zato predlažem za premijera Ibrahimovića, koji bi uz pomoć Bošnjačke stranke, PES-a, DPS-a, SNP-a i manjina imao 57 poslanika u Skupštini Crne Gore - poručio je Rastoder.

Predsednik PzP Nebojša Medojević u sarkastičnom stilu prokomentarisao je zahtev BS.

- Hoće kontrolu sektora bezbednosti!? Htedoh reći, svoj deo u švercu cigareta. Kakva sprdnja - poručio je Medojević.

Poruka Bilčika

POSLANIK Evropskog parlamenta i predsedavajući POSP Vladimir Bilčik saopštio je da ako pobednik izbora (Pokret "Evropa sad") želi da bude veran imenu treba da traži vladu koja će biti stabilna i jasno proevropska.

- I koja će imati neophodnu podršku za ulazak Crne Gore u Evropsku uniju - poručio je Bilčik.

Ucene lidera Bošnjačke stranke Ibrahimovića nadovezale su se na one koje su pre njega plasirali ideološki istomišljenici iz Hrvatske građanske inicijative, Adrijan Vuksanović i Demokratske unije Albanaca, Mehmet Zenka, sva trojica dokazani saborci DPS i čvrstih sledbenika politike Mila Đukanovića.

Vuksanović poručuje da im koalicija "Za budućnost Crne Gore nije prihvatljiv partner, dok bi po njemu DPS donela stabilnost u novoj vladi. Sličnog stava je i Zenka uz dodatak da u novu Vladu ne mogu ući oni koji ne priznaju "Kosovo"!

- Sa politikama koje ne priznaju Kosovo ne vidimo prostor za saradnju - poručio je Zenka.

SNP nije zasada konkretno razgovarala sa PES o učešću u vladi, ali ima neformalnih kontakata. Potpredsednik SNP Dragoslav Šćekić je izjavio da deo buduće vlade ne mogu biti one partije koje su, kako je kazao, u prethodnih trideset godina napravile ogromnu štetu državi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!