"VIDOVDANSKA POVELJA" MILANU KNEŽEVIĆU: Dodela nagrada Udruženja književnika Crne Gore

V.K.

27. 06. 2023. u 07:00

TRADICIONALNA književna manifestacija tribine "Riječ" Udruženja književnika Crne Gore Vidovdansko pesničko bdenje, održaće se večeras u porti manastira Sveti Simeon Mirotočivi na Nemanjingradu u Podgorici.

ВИДОВДАНСКА ПОВЕЉА МИЛАНУ КНЕЖЕВИЋУ: Додела награда Удружења књижевника Црне Горе

DNP

Žiri UKCG doneo je jednoglasnu odluku o ovogodišnjim laureatima. "Vidovdanska povelja" za pesničko čuvanje pravoslavnog, kosovskog i slobodarskog nasleđa dodeljuje se Čedomiru Vukićeviću, za poeziju Ranku Mićanoviću (zbirka "U porti poju pčele"), za prozu Milanu Kneževiću (roman "Obala nesanice").

Povelja se dodeljuje i književnom kritičaru, esejisti i pesniku Miloradu Durutoviću za književnokritičku valorizaciju savremene srpske književnosti u Crnoj Gori. "Makarijevo slovo" ide književniku i filozofu Milutinu Mićoviću. Posebna Velika Vidovdanska povelja za 2023. ravnopravno će se dodeliti književnicima Novici Đuriću, predsedniku UKCG i Milici Kralj, potpredsednici UKCG.

Nagrada "Vidovdanska zahvalnica" dodeljuje se Bojanu R. Bulatoviću, snimatelju Srpske TV i Draganu Lekoviću, uredniku pres-portala za medijsku afirmaciju književnog stvaralaštva članova UKCG i pesniku Nenadu Skrobanoviću za istrajnost u čuvanju kosovskog opredeljenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)