"KOSTI NIKOLAJA VELIMIROVIĆA TREBA DATI PSIMA" Skandalozni izlivi verske mržnje bivše potpredsednice Jevrejske zajednice CG

Novosti online

18. 05. 2023. u 10:19

OSNIVAČ i bivša potpredsednica Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, spisateljica, novinarka i građanska aktivistkinja Jelena Đurović na najprizemniji način je izvređala vernike Srpske pravoslavne crkve.

КОСТИ НИКОЛАЈА ВЕЛИМИРОВИЋА ТРЕБА ДАТИ ПСИМА Скандалозни изливи верске мржње бивше потпредседнице Јеврејске заједнице ЦГ

Foto: Printskrin/ Jutjub

Rođena Beograđanka, od oca Crnogorca i majke Jevrejke, na Tviter profilu poručila je da kosti srpskog svetitelja i vladike Nikolaja Velimirovića treba baciti psima i svojim činom izazivanja verske mržnje i netrepeljivosti izazvala zgražavanje srpske javnosti.

„Kosti Nikolaja Velimirovića treba dati psima, ali čiji su vlasnici evropski Jevreji skloni higijeni“, sramno je napisala Đurović.

Ogavnu poruku Đurovićeva je napisala naravno iz strogog centra Beograda, iz kojeg se decenijama ispaljuju najotrovnije srbofobne strelice, piše Borba.

Đurovićeva je, između ostalog, angažovana u Odboru za kulturu pri Crnogorskom nacionalnom savjetu u Republici Srbiji, a uređuje i portal agitpop.me.

Đurovićeva je od 2011. do 2018. bila osnivačica, a nekoliko godina i potpredsednica Jevrejske zajednice Crne Gore i zaista je zabrinjavajuće što ovakvi izlivi verske mržnje i netrpeljivosti dolaze od osobe koja je punih sedam godina bila u samom vrhu Jevrejske zajednice Crne Gore.

Ove ogavne poruke dodatno dobijaju na značaju ako se uzme u obzir tragična sudbina koju su tokom Drugom svetskog rata zajedno delili jevrejski i srpski narod.

A ne treba smetnuti sa uma ni to da je sam vladika Nikolaj Velimirović bio zatočen u nacističkom logoru Dahau.

Podsetimo, ovogodišnja slava Beograda i Spasovdanska litija, 25. maja, biće u znaku reči svetitelja vladike žičkog i ohridskog Nikolaja Velimirovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave