TRAJEKT „IGALO“ OPET SPAJA OBALE BOKE: Morsko dobro za hiljadu evra dnevno zakupilo trajekt „Pomorskog saobraćaja“

V.V.

04. 05. 2023. u 16:16

SA vlasnikom „Pomorskog saobraćaja“ Dejanom Banom, „Morsko dobro“ potpisalo je ugovor o zakupu trajekta „Igalo“, informisao je predsednik Upravnog odbora ovog javnog preduzeća, Blažo Rađenović. Zakup trajekta sa posadom koštaće hiljadu evra dnevno, a zakupci smatraju da će veoma brzo isplatiti ovu investiciju.

ТРАЈЕКТ „ИГАЛО“ ОПЕТ СПАЈА ОБАЛЕ БОКЕ: Морско добро за хиљаду евра дневно закупило трајект  „Поморског саобраћаја“

fOTO: V.V.

Podsetićemo, „Pomorski saobraćaj“ je prevoz na ovoj relaciji obavljao godinama unazad a u februaru ove godine je ugovor sa ovom kompanijom raskinut i posao je preuzelo „Morsko dobro“. U međuvremenu su angažovana dva trajenka pa će  „Igalo“ biti treće plovilo koje  će saobraćati na relaciji  Kamenari – Lepetane. Pomorski saobraćaj imao ih je šest.

Rađenović najavljuje, da će do  kraja meseca i „Morsko dobro“ imati šest  trajekata, a naplata prevoza koji je do sada bio besplatan trebalo bi da počne krajem ove sedmice.

-Preduzeće će intenzivno raditi na nabavci trajekata i očekujemo da ćemo ih već krajem meseca imati više od šest. Kada je reč o naplati, mi smo na organima UO Javnog preduzeća doneli odluku o cenovnoj politici naplate trajektne karte, koja je kasnije prihvaćena od Vlade Crne Gore. Formalno-pravno već možemo da naplaćujemo trajektnu kartu, ali shodno poslovnoj politici i kao što je već najavljeno u javnosti, počećemo sa naplatom onog trenutka kada nabavimo treći trajekt, objasnio je Rađenović.

Prevoz je bio besplatan od 18. Februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati