INCIDENT U TIVTU: Mačem nasrnuo na mladiće i devojke, pa im razlupao automobile

Tanjug

19. 04. 2023. u 15:02

U TIVATSKOM naselju Donja Lastva noćas iza ponoći došlo je do incidenta između grupe mladih iz Tivta i Kotora i meštanina I. P. R. (37), koji je, prema nezvaničnim informacijama, prvo verbalno a onda i fizički, naoružan mačem, napao grupu mladića i devojaka koji su nakon proslave rođendana slavlje nastavili na šetalištu lastovske rive.

ИНЦИДЕНТ У ТИВТУ: Мачем насрнуо на младиће и девојке, па им разлупао аутомобиле

Foto: B. D.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, neki od mladih su bili u pripitom stanju i pravili su buku, pa je I. P. R., koji stanuje u obližnjoj kući, izašao na ulicu i sukobio se sa njima.

On je, navodi se, uz psovke i uvrede upućene okupljenom društvu, mačem polupao stakla i oštetio dva automobila kojima su se mladići i devojke dovezli, te je navodno onda istim tim predmetom u leđa udario jednog od mladića, Tivćanina A. G. (18).

Mladić je stoga sinoć odveden u bolnicu gde su mu konstatovane lakše telesne povrede.

Napadnuto društvo je odmah pozvalo policiju koja je sinoć privela i saslušala sve aktere incidenta, uključujući I. P. R. koji živi stotinak metara dalje od mesta gde su se bili okupili mladići i devojke.

I. P. R. je, inače, prema nezvaničnim informacijama, zaposlen u jednoj sekjuriti agenciji i radi kao zaštitar u Porto Montenegru, a u vreme incidenta nije bio na dužnosti.

Roditelji neke od dece koju je on sinoć napao tvrde da je deci pritom, uz psovke i uvrede, poručio da su oni „tatini i mamini sinovi koji voze skupe džipove“, da se u Donjoj Lastvi ne može normalno živeti od buke i galame koju u kasnim večernjim satima stvaraju mladi što se okupljaju na tamošnjoj rivi, te da će im on „pokazati i naučit ih pameti“.

- O svemu je obavešteno nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i sada čekamo da se postupajući tužilac izjasni, kvalifikuje delo i naloži nam dalje radnje koje ćemo preduzeti protiv aktera ovog nemilog događaja - kazali su nezvanično Vijestima iz OB Tivat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)