NASILNICI SE POKAJALI: Maloletni napadači iz Bara na slobodi, najstariji pred sudijom za istrage

B. DABIĆ

19. 04. 2023. u 06:45

ČETVORICA Barana, maloletnika iz grupe osmnjičene za napad na dvojicu sportista iz Sarajeva, priznali su tokom saslušanja kod tužioca da su počinili delo i pokajali se. Oni su saslušani u prisustvu roditelja. Maloletnici su istakli da povod njihovog napada na Sarajlije nije na nacionalnoj osnovi, a usledio je nakon verbalnog prepucavanja. "Novostima" je u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar, potvrđeno da tužilac nije odredio zadržavanje četvorici maloletnika.

НАСИЛНИЦИ СЕ ПОКАЈАЛИ: Малолетни нападачи из Бара на слободи, најстарији пред судијом за истраге

B. Dabić

Policija je u redovnom postupku podnela prijavu protiv dvojice petnaestogodišnjaka i dvojice sedamnaestogodišnjaka zbog napada na maloletnike iz Sarajeva. Tužilaštvo će prikupiti dokaze i nakon saslušanja oštećenih, predmet će biti u redovnoj proceduri.

Povređeni maloletnici iz Bosne i Hercegovine su članovi AK Sarajevo i u Baru su bili na pripremama.

POVRATNICI

MALOLETNI nasilnici iz Bara odranije su poznati policiji i tužilaštvu. Pre nekoliko meseci jedan od njih je u masovnoj tuči nožem u grudi ranio maloletnika iz Bara. Iz ODT Bar su spise premeta dostavili Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na ocenu da li u radnjama ima elemenata krivičnog dela iz njihove nadležnosti.

Policija je u roku od 24 sata rasvetlila slučaj. Uhapšen je peti akter, Baranin Božidar Kaluđerović (18) iz Bara kome je određeno zadržavanje do 72 sata nakon što je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu Bar zbog nasilničkog ponašanja. U ovom roku biće podnet predlog za određivanje pritvora Osnovnom sudu u Baru, potvrđeno je u ODT Bar. Sudiji za istrage Kaluđerović će biti priveden danas.

Povređeni maloletnik iz BiH, dečak od 14 godina, zadobio je teške telesne povrede glave, prelom nosa i vilične kosti. Nakon što je bio hospitalizovan u Kliničkom centru Crne Gore, transportovan je u Sarajevo gde je operisan. Drugi sedamnaestogodišnjak zadobio je posekotine na potiljku i modrice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić