"KRIMINALCI NEĆE UPRAVLJATI CRNOM GOROM": Oglasio se ministar Adžić nakon hapšenja pomoćnika direktora Uprave policije

M. SEKULOVIĆ

22. 03. 2023. u 20:16

NE POSTOJE više nedodirljivi, zakon jednak za sve.

КРИМИНАЛЦИ НЕЋЕ УПРАВЉАТИ ЦРНОМ ГОРОМ: Огласио се министар Аџић након хапшења помоћника директора Управе полиције

Foto: Jutjub/NOVA M

Ovo je nakon hapšenja pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejana Kneževića, zbog navodne povezanosti sa delom nedavno uhapšene grupe, koju Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge, izjavio ministar policije Crne Gore Filip Adžić.

-Kriminalci neće upravljati Crnom Gorom, nastavljamo započete reforme, kategoričan je Adžić, koji je kazao da su bolni procesi ka ozdravljenju institucija i uspostavljanju funkcionalnog sistema. 

-Pred CG je vreme u kojem se bavljenje kriminalom nikome neće isplatiti, poručio je Adžić.

 U nastavku akcije koju Specijalno policijsko odeljenje preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom,a na osnovu višemesečnog planiranog i koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog ođeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, danas je uhapšen Kneževi, koji se sumnjiči da je počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična dela.

-Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obaveštavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinsoti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vređaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi, saopštio je specijalni državni tužilac i portparol SDTVukas Radonjić.

PRETRESI

Inače, po malogu SDT u zgradi Uprave policije u toku su pretresi kancalarija nekoliko fumkcionera. Njihova imena nisu saopštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024