MOGU DA POBEDIM MILA: Andrija Mandić poručio iz Budve - Đukanović je upravljao organizovanim kriminalom na ovom prostoru

V.K.

06. 03. 2023. u 22:34

KANDIDAT za predsednika Crne Gore Andrija Mandić kazao je u Budvi da je Demokratsko front dugi niz godina, ne želeći da se proda Milu Đukanoviću kao što su mnoge stranke radile, izdržao i jasno mu poručio da neće ništa sa njim.

МОГУ ДА ПОБЕДИМ МИЛА: Андрија Мандић поручио из Будве - Ђукановић је управљао организованим криминалом на овом простору

Foto: Prinskrin Tviter/@AndrijaMandicDF

- Prošli smo trnovit put i dočekali pobedu 30. avgusta. Do tog datuma, mi smo bili opozicija i kao takvi imali odgovornost za nas, naše porodice i onaj deo Crne Gore koji je tražio pravdu. Nakon 30. avgusta imamo odgovornost za čitavu Crnu Goru. Mi smo većina u ovoj zemlji - kazao je Mandić, naglašavajući da ne postoji više put deoba.

Ne postoje dva puta, nastavio je Mandić.

- Moja obaveza i naša obaveza je da ujedinimo Crnu Goru. Sve dobre i čestite ljude, nezavisno za koga su ranije glasali, glasači DPS-a, naše komšije koje su iz različitih razloga i motiva verujući Milu Đukanoviću podržavali tu politiku i kriminal, ne znajući da je to u organizaciji države, zašto ne pozvati te ljude da zajedno sa nama budu braća.

Mandić je podsetio na reči Milana Kneževića da je 60 mladih života stradalo u mafijaškim obračunima u Crnoj Gori

- Oni su stradali zbog režima Mila Đukanovića. On je dozvolio, insistirao, upravljao i organizovao organizovani kriminal na ovom prostoru. Poslednji napad Mila Đukanovića na SPC uveo je Crnu Goru u duboki ponor, ali uz pomoć Boga i naroda odbranjene su svetinje i mi smo sada u prilici da sa jednim velikim Božjim blagoslovom objedinimo naš narod kako bi bili jedna kuća, zajednica i da zajednički radimo na budućnosti. Ona poznata disciplina koju je uspostavio Milo Đukanović, da kada se probudite razmišljate koga ćete da mrzite, nestaje. Sada da se probudimo moramo da vidimo koga ćemo da volimo - kazao je Mandić.

Ocenio je da je mnogo laži prosuto na njega jer nije bio spreman da se proda i da počne da im služi.

- Svašta su radili da bi nas iskompromitovali. Ulagali su ogroman novac i svu špijunsku infrastrukturu su povukli protiv DF-a. Danas se u Podgorici sudi bivšem direktoru tajne policije, bivšoj predsednici Vrhovnog suda, predsedniku Privrednog suda, policajcima koji su bili kriminalci... Mehanizam je krenuo u dobrom pravcu, ali da bi brže išao, mi danas moramo da raširimo ruke. Ja sam ruku ispružio. Ajmo braćo da zajednički radimo - podvukao je Mandić.- Pripadnici manje brojnih naroda su, kako navodi, bili žrtve kampanje kao da radimo nešto protiv njih. Setite se izbora 1997. godine koji su pocepali Crnu Goru. Navodno se pričalo da će navodne naše pristalice napasti Tuzi. Imamo samo konkretno jednu stvar – nacionalne manjine su bile ugrožene samo od Mila Đukanovića i njegovih policijskih struktura. Setite se „Lima“, „Orlovog leta“... setite se svega toga. Niko od nas, pogotovo ne Andrija Mandić i poslanici DF-a, ništa nažao nismo učinili manjinskim narodima. Poštujemo njihovu veru, i pozivali smo ih i da ne glasaju onaj sramni Zakon o slobodi veroispovjesti jer je to stvar u koju ne treba da se mešaju.

Mandić je poručio da treba da, svi pojedinačno, prenesemo poruku građanima Crne Gore da hoćemo da radimo zajedno sa svima njima.

- Mi imamo dobre ideje, da kažemo kako se upravlja od strane naših kadrova. Pogledajte EPCG. Danas EPCG za dva meseca zaradi 60 miliona evra. Znate vi da će ovde u Budvi biti napravljena i bolnica i šetalište, kao što znaju i da će se u Železari otvoriti na hiljade radnih mesta. U Pljevljima je Mijo Lekić preporodio Pljevlja. Profunkcionisale su i trgovine i kafane, potpuno druga slika. Taj grad je bio pljačkan od Mila Đukanovića i njegovog brata i ostale dvorske kamarile - pomenuo.je Mandić.

On je ponovio da ima najviše političkog iskustva od svih koji su izazvali Đukanovića.

- U ovoj borbi sam pokazao da mogu da ga pobedim kao što sam ga pobedio 2020. godine. Ta pobeda znači da mogu da izađem i kažem da smo ga pobedili. Političko isksutvo je važno, znanje je važno - kaže Mandić.

Dodao je da nema sela gde nije bio, grada koji nije posetio, ima njihovu podršku, i pobeđuje na izborima. Zahvalio se predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću i njegovom timu na ovom skupu koja je poslata svim građanima.

-Da se zahvalim i Bogu što nam je omogućio da budemo broj tri, i da ova naša simbolika bude potpuno u skladu sa brojem sa glasačkog listića. Ponosni smo na naše Budvane, na sve koji idu ka velikoj pobedi - zaključio je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije