PONIŽAVANJE CRNE GORE: Vladislav Dajković o skandaloznoj proslavi Nika Đeljošaja u Tuzima, posle pobede na izborima

V.K.

06. 03. 2023. u 18:00

U TUZIMA ništa novo. Veliko slavlje koje je organizovao pobednik izbora i aktuelni predednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj bilo je uobičajeno: red velikoalbanskih zastava, red pesama u slavu UČK terorista i red ponižavanja Crne Gore u sred Crne Gore, navodi u saopštenju Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore.

ПОНИЖАВАЊЕ ЦРНЕ ГОРЕ:  Владислав Дајковић о скандалозној прослави Ника Ђељошаја у Тузима, после победе на изборима

Foto: Privatna arhiva

- Ipak, sa Đeljošajem i Albancima koji tako razmišljaju znamo na čemu smo. Oni ujedinjeno brane svoje ideale, običaje i zastave i tu nema iznenađujuće - naveo je Dajković - S druge strane više od toga brine i rastužuje glasno ćutanje montenegrinskog ansambla. Milo, Draginja, Raško, Ranko, pa i Čanak uz neizostavne Komite – ni reč nisu zucnuli povodom sinoćnjeg događaja u kom su centralno mesto zauzele velikoalbanske zastave koje slave otimanje delova teritorije Crne Gore.

Dajković je pozvao „vesele Montenegrine iz pomenutog ansambla da smognu snage i osude velikoalbanski ekstremizam koji preti da proguta delove naše zemlje, naravno ukoliko imaju petlje.“

- Ako su već mogli da najavljuju progon Srba zbog crnogorskih trobojki, Njegoša i pesama Danice Crnogorčević, onda mogu i da reaguju povodom ovakvog "slavlja", njima bratskog albanskog naroda, makar ta reakcija bila oličena i u paroli: E viva UČK, nek je večna Velika Albanija - poručio je Dajković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a