DPS ŽELI POVRATAK NA STARO: Koprivica o predstojećim izborima u Crnoj Gori

Марија Стевановић
Marija Stevanović

26. 02. 2023. u 10:45

VREME je da čovek koji ima poverenje građana dođe na čelo Crne Gore, predsednik Crne Gore po Ustavu predstavlja Crnu Goru jer izražava narodno jedinstvo, kazao je poslanik Demokrata Momo Koprivica, ističući da je on i neko ko komanduje vojskom, koordinator institucija, jedan čuvar moralnog autoriteta zajednice

ДПС ЖЕЛИ ПОВРАТАК НА СТАРО: Копривица о предстојећим изборима у Црној Гори

Foto: Printskrin Youtube/ Skupština Crne Gore

A šta reći o predsedniku koji je imao firme u stranim zemljama koje su tzv. poreski rajevi, jasan je Koprivica, koji smatra da njihov kandidat Aleksa Bečić ima najviše šansi da porazi Đukanovića.

Prema rečima Koprivice, do sada su samo dva predsednika obavljala tu funkciju. 

- Potrebne su promene, da se mirnim putem prenosi vlast, jer se tako konsoliduje demokratski poredak. Sve zemlje u regionu su imali i po 5 predsednika a Crna Gora samo 2, i to sve iz iste partije. Potrebno je da talas promena zahvati i to - kazao je Koprivica, koji smatra da su mišljenja oprečna kada se govori o tome da li Đukanović ima pravo da se kandiduje.

- Ja ipak želim da pitam je li moguće da jedan čovek koji je 30 godina na vlasti traži od naroda još 5 godina. To govori o karakteru njegove političke ličnosti. Ovo su izbori koji su prilika da građani kazne sve što je on činio, ali i da se kazni pokušaj da se nakon 34 godine vlasti, traži još 5 godina, smatra Koprivica.

- DPS je partija koja nema reformski kapacitet. Oni i dalje nastupaju sa istim čovekom i žele povratak na staro. Ta opozicija ima kandidata koji je nastupao i 2018. godine. Nije iznedrena neka nova vrednost na političkog sceni što govori o deficitima. Mislim da je kandidatura Mila Đukanovića pokazatelj da ne postoje snage za reforme. Pale su u vodu sve one priče da je ta partija sklona reformama, kaže Koprivica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba