DRŽAVLJANSTVA MANDIĆA I SPAJIĆA NA SKENERU: Uzavrelo u Crnoj Gori i pre početka kampanje za predsedničke izbore

M. SEKULOVIĆ

08. 02. 2023. u 06:45

PRED početak zvanične kampanje za predsedničke izbore, koji će biti održani 19. marta, sve oči javnosti trenutno su uprte u dva kandidata - lidera DF Andriju Mandića, čiju je kandidaturu Državna izborna komisija (DIK) vratila na doradu i lidera pokreta Evropa sad Milojka Spajića, koji se ovih dana nalazi na žeravici zbog brojnih optužbi na račun njegovog navodnog vlasništva nad vrednim nekretninama u mestu Muo kod Kotora i Beogradu na vodi.

ДРЖАВЉАНСТВА МАНДИЋА И СПАЈИЋА НА СКЕНЕРУ: Узаврело у Црној Гори и пре почетка кампање за председничке изборе

logo Novosti

Mandić i Spajić se nalaze i pod lupom Republičke izborne komisije Srbije (RIK), koja je u ponedeljak veče obavestila DIK Crne Gore da će proveriti navode o državljanstvu Mandića, i Spajića.

DIK se, naime, krajem prošle nedelje obratio Republičkoj izbornoj komisiji u Srbiji sa zahtevom da im dostave informaciju da li Mandić i Spajić imaju biračko pravo i prebivalište u Srbiji.

Republička izborna komisija Srbije u pisanom odgovoru Državnoj izbornoj komisiji Crne Gore navodi da su se obratili Ministarstvu državne uprave i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije nadležnima za vođenje jedinstvenog biračkog spiska i evidencije o prebivalištu građana.

STAN KUPILA BIVŠA DEVOJKA

KADA sam dobio novac za taj stan i taj prijem novca prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) odmah sam otvorio sve račune na uvid. Na taj način sam završio svoj deo posla - kazao je Spajić i istakao da je stan bio u izgradnji i da nije imao upotrebnu dozvolu do 2022. - Kada je dobio upotrebnu dozvolu upisan je na moje ime. Tada je upisan u katastar i odmah posle toga prebačen na kupca koji je od mene kupio stan. Sticajem okolnosti taj stan je kupila moja bivša devojka. 

 U dopisu se kaže da će DIK Crne Gore biti obaveštena elektronskom poštom čim dobiju odgovore od tih organa.

OPOZICIJA JOŠ BEZ KANDIDATA

 OPOZICIJA, koju sačinjavaju takozvani suverenisti, predvođena DPS, nikako da izađe sa imenom predsedničkog kandidata. Uprkos dogovoru nakon neuspelog sastanka od 1. februara da brzo nastave razgovore, do njih nikako da dođe. Manjinske partije zagovaraju tezu da to ponovo bude Đukanović, kome se, po svoj prilici ne ide na megdan Mandiću, Spajiću i verovatno lideru Demokrata Aleksi Bečiću, koji su već formirali ozbiljan izborni štab.

- Jedan od uslova za kandidovanje za predsednika države je da imam državljanstvo koje imam. Proverio sam u MUP-u prebivalište. MUP tvrdi da imam i taj uslov ispunjen, tako da ne bih više ulazio u detalje. Znamo da smo u prošlosti imali kandidate koji su bili van Crne Gore određeni broj godina i niko nije postavljao takvo pitanje - kaže Spajić, koji ističe da je boravio u inostranstvu ali da je njegov stalni boravak uvek bio vezan za Crnu Goru. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda