JEDNOČASOVNI MRAK KAO UPOZORENJE: Radio-televizija Pljevlja ponovo isključila grejanje muzičkoj školi, jer sami plaćaju komunalne troškove

M. D.

07. 02. 2023. u 10:50

LOKALNI javni servis Radio-televizija „Pljevlja“ ponovo je na sat vremena isključio grejanje i struju Osnovnoj školi za muzičko obrazovanje, koja je smeštena u istoj zgradi. Oni su to uradili kao znak upozorenja jer RTV „Pljevlja“, kako tvrde, godinama snosi troškove grejanja Muzičke škole, što joj dodatno otežava ionako tešku finansijsku situaciju.

ЈЕДНОЧАСОВНИ МРАК КАО УПОЗОРЕЊЕ: Радио-телевизија Пљевља поново искључила грејање музичкој школи, јер сами плаћају комуналне трошкове

Foto: M.Drobnjak

Iz RTV „Pljevlja“ kažu da su za četiri godine, od kada su u istoj zgradi sa Muzičkom školom u nekadašnjem Akademskom centru, za grejanja i struje potrošili oko 65 do 70 hiljada evra. Za to vreme, ističu, Muzička škola nije ni cent uplatila po tom osnovu.

- Na ovaj način pokušavamo da animiramo Ministarstvo prosvete koje je osnivač jer na teret RTV „Pljevlja“ idu troškovi grejanja koje je na struju i rasvete. Na sve dosadašnje naše apele i dopise niko nije odgovorio niti nas je nazvao da nam se makar zahvali što ovo radimo. Znači, i pored teške finansijske situacije u kojoj se nalazimo, imamo dodatni neopravdani trošak - kazao je Dejan Miličić, direktor RTV „Pljevlja“.

On je dodao i da je sa ovim problemom upoznao i premijera Dritana Abazovića prilikom nedavne posete Pljevljima.

-Neki je kontakt ostvaren, ali sve to sporo ide. Ne možemo mi čekati da kasnimo sa isplatom još jedne plate ili više plata. Da se vratimo u 2010. kada smo kasnili deset zarada ili 2016. kada smo šest plata bili u zaostatku. Ovo je jedan možda nepopularan potez zbog đaka, ali mislim da će se nastava odvijati normalno. Ovo je samo jednočasovno isključenje. Očekujem ubrzo neki odgovor kako bi se konačno ovaj problem rešio - zaključio je Miličić.

BONUS VIDEO - ANKETA: Šta mislite o inicijativi Danice Grujičić da se zabrani pušenje u zatvorenom prostoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije