SNAŽNO NEVREME U CRNOJ GORI: Jaki udari bure, Ulcinj i delovi Herceg Novog bez struje, uništen krov škole u Budvi

Tanjug

04. 02. 2023. u 23:24

JAK severni vetar doveo je danas do nestanka struje u Ulcinju, a u pojedinim delovima Herceg Novog do zatvaranja puta Budva-Kotor kroz tunel Mogren.

СНАЖНО НЕВРЕМЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Јаки удари буре, Улцињ и делови Херцег Новог без струје, уништен кров школе у Будви

Foto: M.Drobnjak

Vetar je uništio krov srednje mešovite škole "Danilo Kiš" u Budvi. Područje ulcinjske opštine ostalo je bez napajanja električnom energijom nešto posle 18 časova. Kako prenose podgoričke Vijesti, kvar je na prenosnom dalekovodu uzrokovan naletima jakog severnog vetra.

Ekipe Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) su na terenu u pokušaju da alternativnim rešenjem struju obezbede užem gradskom jezgru. Iz lokalne meteorološke stanice u Herceg Novom saopšteno je da jak severni vetar, od 18.50 časova, duva jačinom od oko 70 kilometara na sat, a da udari mogu biti i intenzivniji u drugim delovima grada. Ekipe Službe za spašavanje, Komunalne policije, Komunalno stambenog uklanjaju oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj. Kako prenose podgoričke Vijesti, nekoliko automobila je oštećeno, a pojedini delovi grada su bez električne energije. Komandir Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi Zlatka Ćirovića rekao je za RTHN da su njihove ekipe na terenu i uklanjaju drveće na Podima, Savini, Kumboru, Dubravi, Igalu i Kamenarima. V.d načelnika Komunalne policije Boro Obradović naveo je da je na magistralnom putu dosta polomljenog granja i da je potreban dodatan oprez u saobraćaju. RTHN prenosi da su bez struje potrošoči dela Igala, Njivica, Žvinja, Zelenike i deo rivijere. Jak olujni vetar pričinio je veliku materijalnu štetu na teritoriji Budve, gde je odneo krov sa srednje mešovite škole "Danilo Kiš" u Budvi.

Od siline vetra prevrnut je i kamion na zaobilaznici. Vetar je polomio više stabala, usled čega je došlo do oštećenja na komunalnoj infrastrukturi, objektima za stanovanje, vozilima...

Vetar je i oborio drvo kod Starog grada u Budvi i na ulici kod Akademije znanja. Od siline vetra polomljen je i deo ulične rasvete, porušene kućice na trgu... Policija je večeras zatvorila i put Budva - Kotor kroz tunel Mogren zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz. Saobraćaj je preusmeren preko brda Topliš. Iz budvanskog Odeljenja bezbednosti apelovali su na građane da ostanu u svojim domovima zbog olujnog vjetra. Jaki udari bure pričinili su prilične probleme građanima Bara. Kako prenosi Radio Bar, severni vetar otkinuo je grane na stablima i nosio mobilijar sa terasa kafića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)