DPS UDARIO I PO UNCG: Milovima smetaju nagrade Darji Duginoj i Sputnjiku

V.K.

30. 01. 2023. u 16:54

POSLANICA DPS Nela Savković Vkčević kritikovala najstarije Udruženje novinara Crne Gore i dodelu nagrada Sputnjiku i posthumno novinarki Darji Duginoj.

ДПС УДАРИО И ПО УНЦГ: Миловима сметају награде Дарји Дугиној и Спутњику

Foto: Tanjug/AP Photo/Dmitry Serebryakov

Uprava policije saopštila je da od poslanice Demokratske partije socijalista Nele Savković-Vukčević neće, kako su prethodno najavili, prikupljati obaveštenja povodom prijave koju je podneo predsednik Udruženja novinara Crne Gore Tihomir Burzanović, jer "nema osnova za pokretanje prekršajne odgovornosti".

Burzanović je prijavu podneo zbog "neistina i kleveta na njegov račun koje ugrožavaju njegovu i sigurnost njegove porodice“ time što je poslanica DPS poručila da je nevladina organizacija Udruženje novinara Crne Gore, zapravo, bastion anticivilizacijskog delovanja i najgore propagande koja je proterana sa evropskih prostora, zato što promoviše rat i ubijanje!

Savković-Vukčević je to saopštila bakon dodele nagrada UNCG, među čijim laureatima su, posthumno nagrađena novinarka Darja Dugina, ćerka filozofa Aleksandra Dugina, kao i portal Sputnjik-Srbija, Bratislava Stojiljkovića, koji je na listi osoba kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ocenilo je da u izjavi, odnosno saopštenju kojim je poslanica Demokratske partije socijalista Nela Savković-Vukčević komentarisala delovanje Udruženja novinara Crne Gore nema elemenata krivičnog dela.

- Ne znam da li se odluka Udruženja novinara Crne Gore da ove godine dodeli nagradu Sputnjiku Srbija može nazvati hrabrom, ali moramo li baš NATO i ambasadore Kvinte da pitamo koga ćemo nagraditi - kazao je predsednik Udruženja novinara Crne Gore Tihomir Burzanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!