ZA TRI DANA, LIM NARASTAO TRI METRA: Poplave u Bijelom Polju na više lokacija (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

19. 01. 2023. u 20:29

UPRKOS poplavama na velikom broju lokacija, situacija je još pod kontrolom, ali sve službe moraju da prate situaciju na terenu i blagovremeno reaguju.

ЗА ТРИ ДАНА, ЛИМ НАРАСТАО ТРИ МЕТРА:  Поплаве у Бијелом Пољу на више локација (ФОТО)

M. S.

Ovo je saopšteno danas nakon sastanka Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje u Bijelom Polju nakon što je nevreme praćeno velikom količinom padavina uzrokovalo poplave u velikom delu opštine.

Sastankom je predsedavao rukovodilac Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje predsednik Opštine Petar Smolović, a prisustvovli su i predstavnici opštinskih službi, Ministarstva unutrašnjih poslova iz CB Bijelo Polje i direktorata za vanredne situacije.

Sekretar štaba Marko Maslovarić je prezentovao Opštinski plan za zaštitu i spašavanje od poplava, te istakao važnost koordinacije svih službi u narednom periodu podelivši informaciju da je nivo reke Lim u poslednja 72 sata povećan za tri metra!

Smolović je kazao da su sve službe lokalne samouprave na terenu od Sekretarijata za stambeno komunalne poslove koje koordinira svim aktivnostima u saradnji sa Komunalno Lim DOO, Sekretarijata za inspekcijske poslove, Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanje. On je kazao da će štab biti u stalnoj komunikaciji i blagovremeno obaveštavati javnost o situaciji u Bijelom Polju.

- Radnici Komunalno Lim DOO su od ranih jutarnjih časova bili na terenu i radili na saniranju posledica nevremena i sprečavanju veće štete, dok je direktor ovog preduzeća Radenko Vujošević kazao da je pored opštinske mehanizacije bilo potrebno anažovati mašine privatnih preduzeća. Oni su naveli da je izvršen veliki broj intervencija tokom čitavog dana, a ekipe sa mašinama su u jednom trenutku radile na osam lokaliteta u Bijelom Polju - saopšteno je nakon ovog sastanka.

Rečeno je da su najugroženi lokaliteti u Bistrici, pritokama Lima Lješnici, Lipnici i Ljuboviđi, kao i bujični potoci u nekim prigradskim naseljima.

- Situacija na terenu jeste složena ali nije kritična - istakla je načelnica Direktorata za zaštitu i spašavanje, PJ Bijelo Polje i Mojkovac Elifa Erović.

BONUS VIDEO - PODIVLjALI IBAR I LOVNIČKA RIJEKA: Poplave zbog padavina u Rožajama i Tomaševu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a