NAPAD POD FANTOMKAMA I MASKAMA: Policija se oglasila o haosu u Podgorici - Pristalice DPS odbijaju da se raziđu (FOTO/VIDEO)

M.S.

12. 12. 2022. u 19:26

PRIPADNICI policije su organizovano napadnuti pred zdanjem Skupštine Crne Gore, od osoba sa kapuljačama i fantomkama na glavama - tvrdi Uprava policije Crne Gore.

НАПАД ПОД ФАНТОМКАМА И МАСКАМА: Полиција се огласила о хаосу у Подгорици - Присталице ДПС одбијају да се разиђу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: I. D. S.

Iz Uprave policije poručuju da je "oko 17.30 časova organizator javnog okupljanja u Podgorici, koje se održavalo ispred zgrade Skupštine, pozvao okupljene građane da se raziđu i saopštio je da je okupljanje završeno."

- Nakon toga deo okupljenih se organizovano uputio ka zaštitnim ogradama za sprečavanje prolaska, koje se nalaze ispred zgrade Skupštine Crne Gore i uz upotrebu sile su deo ograde uklonili. Zatim je počeo organizovani napad na policijske službenike koji su se nalazili u kordonu ispred zgrade Skupštine Crne Gore i to bacanjem kamenica, flaša, pirotehničkih i eksplozivnih sredstava, kao i drugim sredstvima pogodnim za nanošenje povreda, te i prskanjem ručnim sprejem – suzavcem u pravcu policijskih službenika i štićenog objekta – Skupštine Crne Gore - kažu iz Uprave policije Crne Gore.

 -Tom prilikom pogođeno je više policijskih službenika kao i zgrada Skupštine. Oni su bili maskirani tzv. fantomkama i kapuljačama na glavi, a sve u cilju prikrivanja identiteta. Nakon što su policijske starešine izdale naređenje da prestanu sa napadom na policijske službenike o koje su se oni oglušili, policijskim službenicima je izdato naređenje da upotrebe najblaže sredstvo prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, kako bi se odbio aktivni napad. Ta grupa se nakon toga povukla kolovozom na Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, gde se i trenutno nalazi - saopšteno je iz policije.

Iz Uprave policije tvrde da i pored više izdatih upozorenja i naređenja od strane policijskih službenika "ova lica odbijaju da se raziđu."

- Do ovog trenutka, po raspoloživim informacijama, nema lica ili policijskih službenika koji su u ovom incidentu zadobili teške telesne povrede - saopštava Uprava policije Crne Gore povodom huliganskog ponašanja pred zgradom Skupštine Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SVET GLEDA I NE VERUJE: Novak Đoković i Karlos Alkaraz izašli na večeru pred međusobni meč koji će pratiti cela planeta (FOTO/VIDEO)