POTPREDSEDNIKU DPS STIGLE PRETNJE SMRĆU: Jevto Eraković - Uvrede sve zloslutnije i monstruoznije

V.K.

01. 12. 2022. u 16:30

POTPREDSEDNIK Demokratske partije socijalista Jevto Eraković saopštio je da je dobio pretnje smrću.

ПОТПРЕДСЕДНИКУ ДПС СТИГЛЕ ПРЕТЊЕ СМРЋУ:  Јевто Ераковић - Увреде све злослутније и монструозније

Foto Arhiva

Pretnje su mu stigle na Tviteru, kao komentar na njegov post objavljen dan nakon trećeg protesta "Ima nas".

- Moj tvit se odnosio na uvrede i pretnje kojima su danima i sedmicama izloženi učesnici i organizatori protesta. Prekopirao sam, onako kako je i napisan, na ćirilici, deo uvoda u tekst jednog od domaćih radikalnih proruskih portala sa adresom na Kubi. Zvuči moguće čudno, ali je upravo ovako apsurdno. U tom tekstu označavaju nas kao montenegrinske švercere, udbaše i fašiste. Namastiće kolac i za tebe… tim rečima se završava preteća poruka. Pre toga autor spominje i slučajno opaljen metak u slepoočnicu - saopštio je Eraković.

On je kazao da želi da skrene pažnju na to kako „satanizuju, vređaju i prete anonimnim ljudima“, kao i onima koji javno istupaju braneći ideju građanske, sekularne, antifašističke, evropske, samostalne i demokratske Crne Gore.

- Kako jača pokret "Ima nas", tako, zakonomerno, rastu i pretnje i uvrede koje postaju sve zloslutnije i sve monstruoznije. To je neprihvaljivo. Na ovakav trend ne smeju se zatvarati oči i uši. Ne sme se ostati nezainteresovan ili nem na toliku lavinu najgoreg rečnika i ponašanja. Pretnje se moraju prijavljivati, potom bez odlaganja treba da budu procesuirane - dodaje Eraković. - Ovo, kao i ostale vrste nasilja, ne sme se tolerisati i pothranjivati. Žrtve ovog, kao i svakog drugog nasilja, ne smeju ostajati usamljene i prepuštene same sebi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!