SPREČAVALI GLASANJE: Optužni predlog protiv šest lica iz Šavnika

M. D.

12. 12. 2022. u 13:20

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima podnelo je Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv šest lica u vezi sa izborima u Šavniku koji još nisu završeni a koji već ulaze u deveti krug glasanja.

СПРЕЧАВАЛИ ГЛАСАЊЕ: Оптужни предлог против шест лица из Шавника

Foto: RTV CG

- Protiv tri lica (D. B., R. Z. i N. K.) podnet je optužni predlog zbog krivičnog dela sprečavanje održavanja glasanja i krivičnog dela povreda prava glasanja; protiv dva lica lica (B. T. i S. A.) zbog krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju i krivičnog dela sprečavanje održavanja glasanja i protiv jednog lica (J. A.) zbog krivičnog dela povreda prava glasanja, krivičnog dela uništavanje dokumenata o glasanju i krivičnog dela sprečavanje održavanja glasanja, saopštili su iz Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima.

Prema njihovom saopštenju optuženima D. B., R. Z. i N. K. se stavlja na teret da su dana 13. 11. 2022. godine na biračkom mestu br. 1 "Sala SO Šavnik" u Šavniku, kao članovi, odnosno opunomoćeni predstavnik biračkog odbora na protivpravan način sprečili da glasa glasač koji je upisan u birački spisak, sprečavajući na protivpravan način održavanje glasanja na tom biračkom mestu;

 - Optuženom B. T. se stavlja na teret da je dana 23. 10. 2022. godine na biračkom mestu br. 14 "Kafana Kruševice" u Šavniku oduzeo glasačke listiće i time na protivoravan način sprečio održavanje glasanja na tom biračkom mestu; optuženom S. A. stavlja se na teret da je dana 13. 11. 2022. godine na biračkom mestu br. 14 "Kafana Kruševice" uništio glasačke listiće i time na protivpravan način sprečio održavanje glasanja na ovom biračkom mestu; optuženom J. A. stavlja se na teret da je dana 6. 11. 2022. godine na biračkom mestu br. 1 "Sala SO Šavnik u Šavniku" kao član biračkog odbora na protivpravan način sprečio glasača koji je upisan u birački spisak da glasa uništavajući glasačke listiće, čime je na protivpravan način sprečio održavanje glasanja na pomenutom biračkom mestu, saopštili su iz ODT Pljevlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!