NA IZBORIMA SA PALICAMA I NOŽEVIMA: Koalicija Za budućnost Šavnika oglasila se o incidentima na jučerašnjem glasanju

V.K.

14. 11. 2022. u 22:04

I ČETVRTI pokušaj da se u Šavniku, u nedelju 13. novembra, održe lokalni izbori, završio se incidentima.

НА ИЗБОРИМА СА ПАЛИЦАМА И НОЖЕВИМА: Коалиција За будућност Шавника огласила се о инцидентима на јучерашњем гласању

Foto: RTV Nikšić

Tim povodom oglasili su se iz Koalicije "Za budućnost Šavnika".

- Dešavanja tokom nedeljnih izbora na dva biračka mesta u Šavniku su samo još jedna potvrda bezobzirnosti i otuđenosti od naroda jednog poraženog sistema vrednosti personifikovanog u Demokratskoj partiji socijalista, koji na svu sreću odbrojava posljednje dane - ističe se u saopštenju "Za budućnost Šavnika".

U saopštenju se dodaje da to ko su birači koji podržavaju koaliciju okupljenu oko DPS "dovoljno govori ono što je celokupna javnost mogla da se uveri, a to je da njihovi birači koje su nezakonito prijavljeni u Šavniku i upisani u birački spisak dolaze organizovano kombi prevozom na izbore naoružani bezbol palicama, noževima i biber sprejom."

- To je dovoljan pokazatelj kolike su njihove stvarne veze sa ovom opštinom. Zapravo se radi o grupama naoružanih huligana koji instruisani od strane lokalnih čelnika DPS-a a po svemu sudeći i pojedinih pripadnika policije pokušavaju da nasilnim putem zadrže vlast u ovoj opštini. Umešanost pojedinih pripadnika Uprave policije potvrđuje i jučerašnji snimak kada pripadnik policije sakriva bezbol palicu kako se ne bi videla na snimku. Aktuelnom predsedniku opštine je očigledno prihvatljivo da građani Šavnika budu povređeni od strani kriminalnih grupa koje dovodi iz drugih gradova ako je to potrebno da bi se održao na vlasti – poručuju iz Koalicije.

"Za budućnost Šavnika" saopštava da „Dokaz da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi su i jučerašnji snimci sa biračkog mesta u Šavniku kada predsednik biračkog odbora ispred DPS-a postavlja pitanje predstavniku opozicije "zašto niste prekinuli glasanje kad smo doveli prvog birača nego sad na kraju izbornog dana".

- O kakvoj pobedi govori dosadašnji predsednik opštine kad mu je umesto vizije razvoja Šavnika jedini instrument za opstanak na vlasti prebijanje članova biračkih odbora od strane kriminalnih bandi, organizovano dovođenje na desetine lica iz drugih gradova i patetični istupi u medijima i na javnim okupljanjima kada poziva NATO i međunarodnu zajednicu da se umeša u izborni proces. O stvarnim razmerama korupcije, nepotizma i drugih kriminalnih radnji dosadašnjeg rukovodstva opštine Šavnik, na čelu predsednikom Jugoslavom Jakićem, će se javnost upoznati tek kada se izborni proces okonča – zaključuju iz Kolaicije "Za budućnost Šavnika".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna