DRITAN JE RUSKI IGRAČ: Evo šta je sve Milo izgovorio u naletu paranoje nakon što su ga poslanici "iskulirali" u Skupštini (VIDEO)

Novosti online

30. 09. 2022. u 15:24

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da postoje ustavne norme koje su jasne, a jedna je da se u roku od 30 dana odredi mandatar.

ДРИТАН ЈЕ РУСКИ ИГРАЧ: Ево шта је све Мило изговорио у налету параноје након што су га посланици искулирали у Скупштини (ВИДЕО)

Foto PREDSJEDNIK.ME

-Taj rok je potrošen zbog političkih igara dela partija iz parlamentarne većine iz 2020. Ono što su uradili dan kasnije je ono što su mogli dan ranije. Podneo sam inicijativu za skraćenje mandata Skupštini i time smo iscrpili ustavne mogućnosti. Parlament na ovaj način pokazuje da ne ispunjava svoje ustavne nadležnosti - rekao je Đukanović novinarima nakon što Skupština Crne Gore nije danas usvojila dnevni red, tako da se neće raspravljati o predlogu Đukanovića o skraćenju mandata Skupštini.

Đukanović je rekao da je parlamentarna većina mogla da za 30 dana podnese dokaze da ima većinu za mandatara.

- Taj rok je prošao i sada je odgovornost na Parlamentu za institucionalnu paralizu Crne Gore. Oni koji ne žele dobro Crnoj Gori žele institucionalnu paralizu Crne Gore, zato nijedan od 18 kandidata za Ustavni sud nije izabran. Da bi se dokazala teza velikosrpskog nacionalizma i da Crna Gora treba da se vrati u sastav Velike Srbije, što su želje i imperijalne Rusije i Velike Srbije. Jasno je da imaju izvođača radova, a to je predsednik Vlade Dritan Abazović - rekao je Đukanović.

Predsednik Crne Gore je dodao da će Parlament morati da razmišlja kako izaći iz ovog ćorsokaka ako ne želi da bude saučesnik.

Na pitanje šta su njegovi dalji koraci, odgovorio je da će sa timom stručnjaka pokušati da vidi da li postoji prostor za još jednu valjanu inicijativu.

- Neću povući nijedan potez koji mi Ustav ne dozvoljava. Gordijev čvor se jedino može preseći vanrednim izborima. Pozivanja na prethodna iskustva su potpuno neadekvatna - kazao je Đukanović.

On je poručio da kada je dao mandat aktuelnom premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću, nisu bili neophodni potpisi, jer su na konsultacije došli predstavnici partija koje su ga podržale.

- Nije predsednik države poštansko sanduče u koje ćete ubaciti sve čega se setite. Moji zaključci su da nije postojala jasna većina za mandatara. Reč je o političkim igrama. U pitanju je igra neozbiljnih političkih subjekata kojima je politički rejting važniji od državnih interesa - kazao je Đukanović.

Komentarišući jučerašnje hapšenje, kazao je da se vidi da neki ljudi otvoreno služe interesima drugih država.

- O tome sam već govorio u prethodnom pitanju žigošući predsednika Vlade - kazao je Đukanović.

BONUS VIDEO: MILO PONOVO NAPADA SRBIJU I RUSIJU: Oglasio se posle rekordno kratke sednice Skupštine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina