PODGORICA TRAŽI UBICE VUKOTIĆA: Potražuju od Turske Živkovića i Perunovića osumnjičene za likvidaciju šefa škaljarskog klana

Tanjug

26. 09. 2022. u 17:57

CRNA Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, osumnjičenih za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, bez obzira na to što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci, rečeno je za RTCG u crnogorskom Ministarstvu pravde.

ПОДГОРИЦА ТРАЖИ УБИЦЕ ВУКОТИЋА: Потражују од Турске Живковића и Перуновића осумњичене за ликвидацију шефа шкаљарског клана

Foto: Shutterstock/Privatna arhiva/Ilustracija

Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umešani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.

U Višem sudu u Podgorici već im se sudi zbog ubistva Nikole Stanišića i formiranja kriminalne organizacije.

-Nadležni organi Crne Gore će, u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i međunarodnim ugovorima koji regulišu izručenje okrivljenih i osudenih lica, tražiti izručenje lica koja se potražuju radi vođenja krivičnih postupaka pred pravosudnim organima Crne Gore, bez obzira na to da li se protiv tih lica vode krivični postupci, saopštili su iz Ministarstva pravde za RTCG.

Zdravko Perunović i Radoje Živković, koje je turska policija uhapsila 16. septembra, poznati su odranije crnogorskim istražnim organima, ali i javnosti.

Njihova imena su u optužnici protiv istaknutog člana kavackog klana Slobodana Kašćelana i njegove 13-člane grupe koju tužilaštvo tereti za teško ubistvo Nikole Stanišica na podmukao i svirep način.

Njima se sudi u podgoričkom Višem sudu.

Na poslednjem rocištu odbrana je ukazala na nezakonitost dokaza protiv optuženih i zatražila obustavu krivičnog postupka.

Pored Kašćelana na optužnici se našao i Kotoranin Radoje Zvicer (49) sa sugrađanima Draganom Kneževicem (40) i Milošem Radonjićem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković