VUKOTIĆ SE KRIO SA PASOŠEM SKOPLJA: Iz Turske još nema detaljnijih informacija o ubistvu "škaljarca"

Novosti online

11. 09. 2022. u 07:30

VOĐA "škaljarskog klana" Jovan Vukotić, koji je ubijen u Istanbulu, u Turskoj se skrivao sa pasošem Severne Makedonije, pod imenom Georgi Andonov, saznaju crnogorski mediji.

ВУКОТИЋ СЕ КРИО СА ПАСОШЕМ СКОПЉА: Из Турске још нема детаљнијих информација о убиству шкаљарца

Foto: Arhiv VN

Zločin se dogodio u četvrtak uveče oko 20 sati naočigled Vukotićeve nevenčane supruge Maše M., koja je u drugom stanju i maloletne ćerke.

Prehodno, za nepuna tri meseca ubijeni su u Budvi Milić Šaković, u Hrvatskoj Goran Vlaović i konačno u Turskoj Jovan Vukotić, koji je slovio za vođu "škaljarskog klana".

- Vukotić je ubijen dok je bio u automobilu sa suprugom i malom ćerkicom. Napadači su prišli automobilu na motoru i zapucali. Vukotić je pogođen sa više hitaca, a na sreću njegova supruga i devojčica nemaju nikakve povrede - stoji u saopštenju policije posle pucnjave, u kom se dodaje da su posle ispaljenih hitaca napadači dali gas i pobegli.

Lekari su pokušali da ukažu pomoć Vukotiću, ali mu nije bilo spasa.

Foto Printskrin

 

Rat "škaljaraca" i "kavčana" počeo je pre osam godina nakon što je u španskoj luci Valensija iz stana Gorana Radomana nestalo 200 kilograma kokaina. Do tada, braća Vukotić, Dedović, Zvicer, Kašćelan... delovali su kao jedinstvena krimi-ekipa.

Prema podacima iz bezbednosnog sektora, kokain u stanu u toj španskoj luci "krili" su članovi Zvicerove ekipe, i to dok je Radoman bio u zatvoru na Kubi. Droga je nestala kada se taj Cetinjanin vratio u Valensiju.

Posle nestanka kokaina, u tom gradu ranjen je sada pokojni Goran Đuričković (48), Radomanov kum i blizak saradnik. Navodno, istovremeno su lakše ranjeni i članovi druge kriminalne ekipe - Vladimir Vučković i dvojica srpskih državljana.

Nedugo zatim, počeo je otvoreni rat među kriminalnim grupama.

Foto: Arhiva Novosti

 

PRVA ŽRTVA

Prva žrtva, Goran Radoman, likvidirana je u Beogradu, dan nakon što je 19. februara 2015. u Podgorici dignut u vazduh blindirani "audi" Podgoričanina Milana Vujotića, jednog od navodnih vođa "kavačkog klana".

Foto: P. Milošević

Goran Radoman ubijen na Novom Beogradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024