UMESTO OTKAZA PREDLAŽU UMANJENJE OTPREMNINA: EPCG u "Železari" vidi solarni potencijal i planiraju izgradnju elektrane

I. D. S.

31. 08. 2022. u 06:15

U CILjU sprečavanja otkaza za 229 radnika nikšićke "Železare", "Elektroprivreda" će predložiti turskom investitoru da još dva meseca plaća zaposlene, a da se taj iznos oduzme od otpremnina koje ih sleduju.

УМЕСТО ОТКАЗА ПРЕДЛАЖУ УМАЊЕЊЕ ОТПРЕМНИНА: ЕПЦГ  у Железари види соларни потенцијал и планирају изградњу електране

Radnici Železare na jednom od protesta, Foto I. D.S.

U EPCG očekuju da, ukoliko sve bude kako planiraju, korist od preuzimanja "Železare" imaju i radnici, njihova kompanija, ali i potencijalni partneri.

U nacionalnoj energetskoj kompaniji nastavljaju pregovore s Turcima oko kupovine fabrike, a istovremeno pokušavaju da nađu i model kako da radnike sačuvaju od otkaza.

Kako je kazao predsednik odbora direktora EPCG, u "Železari" vide ogromni solarni potencijal i planiraju izgradnju solarne elektrane.

- Pogled na krovove "Železare" otkriva sav solarni potencijal nikšićke fabrike čelika.

Tamo može da se priključi elektrana od 60 megavat-sati - kazao je Đukanović. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

KAKO SE PRAVILNO KUVAJU I PRŽE JAJA: Saveti kuvara - 11 grešaka koje svi pravimo