ŽELEZARCI TRAŽE DA RADE, NE PITAJU KO JE VLASNIK: U igri za preuzimanje fabrike i EPCG i "Neksan", radnici se nadaju rešenju do 1. septembra

I.D.S.

24. 08. 2022. u 07:18

RADNICIMA nikšićke Železare nije važno ko će biti novi vlasnik fabrike, već im je jedino bitno da ona nastavi sa proizvodnjom, poručio je predstavnik radnika Ivan Vujović.

ЖЕЛЕЗАРЦИ ТРАЖЕ ДА РАДЕ, НЕ ПИТАЈУ КО ЈЕ ВЛАСНИК: У игри за преузимање фабрике и ЕПЦГ и Нексан, радници се надају решењу до 1. септембра

Radnici Železare na jednom od protesta, Foto I. D.S.

Za kupovinu nekadašnjeg nikšićkog giganta zainteresovana je Elektroprivreda Crne Gore, ali i privatna kompanija "Neksan". Radnici se nadaju da će se rešenje i novi vlasnik naći do 1. septembra, do kada imaju ugovore i sigurnu platu, ali poručuju da ukoliko se taj rok probije, neće odustati od štrajka, prihvatiti otkaze turskog investitora, te da im neće dopustiti da uđu u fabriku.

Predstavnik radnika kaže da očekuju od države da napokon ovome pristupi ozbiljno.

- Nećemo čekati 1. septembar da nas Turci pošalju na ulicu, imaju priliku svi 10 dana da reše ovu situaciju, u protivnom mi sigurno nećemo napuštiti ovu zgradu i fabriku ni pose 1. septembra, mi nećemo dozvoliti Turcima da uđu u ovu fabriku - poručio je Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)