MEDIJSKO POLITIČKA HOBOTNICA UDARA NA DRITANA: Ko su ljudi i mediji koji u sprezi sa DPS-om ruše Abazovića

V. K.

19. 08. 2022. u 20:29

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Dritan Abazović je tokom današnje vanredne sednice Skupštine Crne Gore, koja zaseda zbog glasanja o poverenju Vladi, govorio o mreži privatnih firmi i portala koji su pokrenuli kampanju protiv njega, a iza kojih stoji DPS.

МЕДИЈСКО ПОЛИТИЧКА ХОБОТНИЦА УДАРА НА ДРИТАНА: Ко су људи и медији који у спрези са ДПС-ом руше Абазовића

Foto: Vlada Crne Gore

Šta su radili Ubović i ekipa

- Biće još političkih borbi, a ja sada treba da kažem zašto sve ovo nastaje. Postoji samo jedan problem a to je zaplena cigareta iz maja meseca u luci Bar. To je pokrenulo priču da treba da se sruši Dritan Abazović. Ja nisam premijer koji će da kalkuliše kako bi proveo 2-3 meseca duže u fotelji. Zaplena cigareta u luci Bar ima veze sa Bemaksom. Bemaks je osnovao Mportal. I nije samo to nego je tu MNE medij. M portal, N radio, E televizija. Od zaplene cigareta, počeo je rat sa Abazovićem - kazao je on.

Ta ekipa, kaže Abazović, Ubović i ostali koji su se sad posvađali je povezana sa Zoranom Lazovićem, Milivojem Katnićem i bivšim šefom SPO-a Draganom Radonjićem.

Čiji je Bemaks?

Kompanija Bemax je do sada privlačila pažnju zbog utiska da sve građevinske poslove koje želi, ova kompanija i dobije što se tumači tvrdnjom da je, iako bez formalnog udela, njen pravi vlasnik crnogorski ministar spoljnih poslova Milan Roćen, što je on više puta negirao.

Ovaj put, u fokus javnosti, Bemax je dospeo zbog dokumenta koji je objavila NVO MANS, po kome se može zaključiti da ova firma ostvaruje milionske prihode, a da ne plaća porez.

Bemax je osnovan pre ekonomske krize u vreme građevinske euforije i u iščekivanju početka izgradnje, u međuvremenu propalog projekta, auto-puta od primorskog Bara do severne granice Crne Gore, januara 2007. godine.

Osnivač, stopostotni vlasnik i direktor preduzeća je Veselin Kovačević koji je prethodno bio na čelu Fin Invest-a, jedne od firmi iz Atlas grupe Duška Kneževića, biznismena veoma bliskog lideru vladajuće DPS Milu Đukanoviću koji se ipak ne dovodi u direktnu vezu sa Bemax-om, već crnogorski ministar spoljnih poslova Milan Roćen, za koga se tvrdi da je siva eminencija crnogorske unutrašnje i spoljne politike, ali i vlasnik iz senke preduzeća Bemax koje, sudeći po dokumentu koji je na TV Vijesti prezentovala direktorka NVO MANS Vanja Ćalović, ostvaruje desetine miliona prihoda, a ne prijavljuje porez.

Ko su portali u Crnoj Gori koji "targetiraju" premijera Dritana Abazovića i u službi su bivšeg režima Mila Đukanovića?

Šta je M-portal?

Poput nekadašnjeg "Udara" koji je uoči poslednjih izbora raznim dezinformacijama sejao mržnju protiv SPC, litijskog pokreta, opozicionih partija i koalicija u to vreme, blateći pojedince i izmišljajući afere, ovih dana M-portal, po tvrdnjama, premijera Dritana Abazovića, krenuo je u sličnu ofanzivu. I to lično protiv njega.

Upravo ovih dana servirali su informaciju o navodnoj komunikaciji Abazovića preko Skaj aplikacije sa navodnim vođama Škaljarskog klana Jovicom Vukotićem, Stefanom Đukićem Mandićem, Emilom Tuzovićem i Jankom Vukadinovićem, što je premijer demantovao i pozvao SDT da proveri ove navode, za koje tvrdi da su izmišljeni i usmereni ka njegovoj političkoj diskreditaciji u trenutku kad je objavio rat crnogorskoj mafiji.

Gradska TV - medijska pesnica DPS-a

Premijer je često izložen jakim kritikama preko Gradske TV, koja je, kako se može čuti u Podgorici, medijska pesnica DPS,-a koja je navodno osnovana samo da bi u kampanji  predstojećih izbora išla na ruke Đukanovićevim saborcima.

Najstariji crnogorski dnevni list "Pobjeda" u kontinuitetu, od 30. avgusta 2020. godine svoju uređivačku politiku servisira kroz odanost DPS-u i raspopu Mirašu Dedeiću, tzv. CPC, šireći antisrpske stavove kroz tekstove odanih kolumnista.

Salve uvreda upućuju se na adresu Abazovića nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC i hapšenja bliskih prijatelja Mila Đukanovića.

Ko je Draško Đuranović kog spominje Dritan

Prvi čovek "Pobjede" Draško Đuranović je jedan od kreatora uređivačke politike ovog lista, a sve, kako se može čuti, zato što ga je "kupio" lično Đukanoviću tako što je oslobođen državnog duga Bega-presu, firmi koja se bavila distribucijom štampanih medija, u iznosu od oko 880.000 evra! Upravo je njegova supruga Tinka bila jedan od osnivača tog preduzeća.

Koncepcija i drugih portala koje je Abazović naveo je gotovo istovetna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a