ABAZOVIĆ OTKRIVA SVE: "Podneli ste inicijativu pola sata pošto je potpisan Temeljni ugovor"

novosti online

19. 08. 2022. u 13:03

PREMIJER Dritan Abazović kazao je na današnjem Plenumu da DPS nije podnio inicijativu za pad Vlade zbog skretanja sa evropskog puta već zbog Temeljnog ugovora.

АБАЗОВИЋ ОТКРИВА СВЕ: Поднели сте иницијативу пола сата пошто је потписан Темељни уговор

Foto Skupština CG

- Smenjujete me zbog Temeljnog ugovora. Podneli ste inicijativu pola sata pošto je potpisan Temeljni ugovor. Rekli ste da je to zločin i izdaja nacionalnih interesa i da ćete vi to da poništite. Ugasili ste svoje medije za Temeljni ugovor nakon histerije koje ste izneli u odnosu na vernike te verske zajednice i nenaučenih lekcija o slobodi veroispovesti. Temeljni ugovor je pravi razlog, a sve ovo ostalo što pričate je samo vaše skrivanje iza evropejstva. Nastavite vi u svom nacionalistočkom, svađalačkom kavezu da živite.

- Vi ste rekli da je to izdaja nacionalnog interesa i zbog toga ste podneli inicijativu. Skrivanje iza evropejstva možete da plasirate kroz kampanju koju ste počeli 28. aprila uveče. Danas je prilika da se ljudi i imenom i prezimenom navedu, dok ste se vi pravdali evropskim putem. Da je stvarno do evropskog puta, bila bi druga priča, kazao je Abazović.

DPS nije dozvolio da se izabere Sudski savet, zbog Temeljnog ugovora i halabuke, napomenuo je Abazović.

Lazović i Katnić važna imena za današnju sednicu

Istakao je da su imena Zorana Lazovića i Milivoja Katnića veoma važna za današnju sednicu.

 -Pašće Vlada Dritana Abazovića, ali će danas da se iznesu neke činjenice koje su važne za budući period, da sklopite mozaik i vidite kako organizovani kriminal, narko-kartel i šverceri cigareta komanduju ovom državom 30 godina. To je sektor bezbednosti, naveo je Abazović.

Na konstataciju da je mogao da bude evropski, a sada je bivši premijer, Abazović poručuje.

-Mislite da me vređa i pogađa? Da me pogađa kampanja koju DPS vodi svakodnevno protiv mene lično? I deo medija koji imaju fašističku notu, i kojima od prvog dana smeta to što sam pripadnik manjinskog naroda, i koji pokušavaju da uruše imidž Crne Gore jer nisu mislili da će neko ko je manjina da se bavi pitanjima koja su od šireg društvenog značaja već da treba tu glumimo ikebanu do izbora? Ja ne znam oćete li mene okaratketrisati kao višeg, slučajnog premijera….Ja sam premijer koji donosi teške odluke i koji je sačuvao nacionalne interese i spoljno-politički kurs Crne Gore, rekao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?