ČULA SAM VRISAK, TADA JE NAPAO SESTRE RADUNOVIĆ: Mila i Aleksandra, žrtve pomahnitalog Vuka Borilovića, u smrt otišle zajedno

Novosti online

14. 08. 2022. u 21:29

- ČULA sam viku i vrisak. Mislim da je tada napao sestre Radunović.

ЧУЛА САМ ВРИСАК, ТАДА ЈЕ НАПАО СЕСТРЕ РАДУНОВИЋ: Мила и Александра, жртве помахниталог Вука Бориловића, у смрт отишле заједно

Foto: PrintskrinJutjub/Fejsbuk privatna arhiva

Ovim rečima započinje priču prva komšinica Vuka Borilovića koji je u petak, 12. avgusta, u zaseoku Medovine na Cetinju ubio desetoro ljudi - među kojima i dvoje dece, a ranio šest osoba.

- Čula sam pucnje i odmah sam znala da nešto nije u redu. Od straha nisam ni do prozora prišla, jer su pucnji bili na svakih dva, tri minuta. Čula sam viku i vrisak. Mislim da je to bilo kada je Borilović napao sestre koje su zajedno živele. Znala sam da odem kod njih na kafu, mirne i poštene žene - rekla je ona za crnogorski "Standard".

Inače, nakon komemorativne sednice koja se održala danas u Vladinom domu na Cetinju, Tiodor Radunović, brat sestara Mile i Aleksandre, obratio se predstavnicima vlasti s molbom da Cetinjanin Nenad Neno Kaluđerović, koji je pucao u ubicu Borilovića, bude oslobođen i da ga nadležni ne terete za bilo koje krivično delo.

Radunović je pozvao da se odgovornosti oslobodi čovek koji je, kako je kazao, zaustavio krvavi pir na Cetinju.

- Da ta deca, koju taj čovek ima, ne ostaju bez oca po drugi put, molim vas da se taj čovek ne tereti - kazao je Radunović i poručio da je to herojski čin.

Foto: Printskrin

Tiodor Radunović


Nakon njegovog kratkog obraćanja u sali su se čuli aplauz i reči podrške.

Podsetimo, Vuk Borilović (34) je u petak 12. avgusta, navodno, nakon rasparave oko kirije sa porodicom Martinović naoružan ušao u njihov dom. Upucao je dva dečaka - starosti 11 i osam godina, a potom i njihovu majku Natašu Pejović Martinović, a onda je izašao napolje i krenuo kroz naselje da seje smrt. Ubio je 10 ljudi, a šest ranio, a kasnije je u razmeni vatre sa policijom i jednim meštaninom on ubijen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEOBIČAN ŽIVOT, NEOBIČNA LJUBAV: Kako danas živi gorštak Dane