IZGINULA SU DECA, NEVINI LJUDI: Mitropolit Joanikije o masakru na Cetinju - Pomolimo se za one koje su izgubili najdraže

V. K.

14. 08. 2022. u 17:24

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Joanikije služio je danas, na praznik iznošenja Časnog Krsta i Svetih mučenika Makaveja Svetu službu Božiju u Cetinjskom manastiru.

ИЗГИНУЛА СУ ДЕЦА, НЕВИНИ ЉУДИ: Митрополит Јоаникије о масакру на Цетињу - Помолимо се за оне које су изгубили најдраже

Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Govoreći o velikoj tragediji koja se desila na Cetinju pre dva dana, rekao je da danas ne priliči da u Crnoj Gori govorimo mnogo reči.

- Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tuzi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su deca, izginuli su nevini ljudi. Samo možemo da zavapimo Gospodu Bogu da izlije svoju milost na ovaj grad, a posebno na ožalošćene porodice - rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

Pozvao je vernike da se pomole Bogu da da snage onima koji su izgubili svoje najdraže da izdrže bol dostojanstveno.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)