MORE CRVENO OD ODSJAJA: Vatreni obruč nad Perastom, sa vatrogascima i dobrovoljci, snimci moćnog plamena bude zebnju! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

10. 08. 2022. u 00:30

BUKNUO je u utorak veče požar iznad Perasta.

МОРЕ ЦРВЕНО ОД ОДСЈАЈА: Ватрени обруч над Перастом, са ватрогасцима и добровољци, снимци моћног пламена буде зебњу! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Vatra je počela da gori na nepristupačnom terenu, ubrzo zahvatajući rastinje počela je da se širi.

I dok se sve postoječe vatrogasne službe bore kako bi zaustavili vatrenu stihiju, stižu snimci koji bude jezu.

Požar, poput vatrenog prstena, nadvio se nad Perastom, preteći da se spusti ka naselju, ljudima i njihovim domovima.

I mnogi građani s zebnjom prate natčovečansku borbu vatrogasa, da se vatrena stihija ne proširi, ne ugrozi živote.

- Ovo su dole svetla Perasta. Gore je divlja vatra koja se spušta u naselje. Ova plavičasta svetla su kamioni vatrogasaca i dobrovoljaca. Oni su prva i poslednja linija odbrane.

Oni su i noćas, kao i svakog dana, heroji. Vatra neće proći - napisao je na Fejsbuku, uz moćnu fotografiju Aleksandar Dragićević.

Zamenik komandira Službe zaštite i spasavanja Eduard Kovačić kazao je portalu "Vijesti" da je kompletno ljudstvo na terenu.

Na teritoriji kotorske opštine trenutno su aktivna četiti požara na nepristupačnom terenu, izjavio je ranije danas predsednik ove opštine Vladimir Jokić.

Jokić je za RTCG rekao da su požare u ponedeljak uveče izazvala četiri udara na različitim lokacijama, na brdu iznad Perasta, Morinja, iznad Dobrote i na brdu iznad Risna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)