SMENA ZBOG ZETE: DNP zapretio šefici parlamenta

V. K.

30. 07. 2022. u 07:48

POSLANICI Demokratske narodne partije (članice DF) najavili su za danas podnošenje inicijative za smenu predsednice Skupštine Danijele Đurović (SNP) zbog "zloupotrebe službenog položaja" i stavljanja na dnevni red dva zakona kojima će Zeta postati samostalna opština.

СМЕНА ЗБОГ ЗЕТЕ: ДНП запретио шефици парламента

Danijela Đurović, Foto Skupština CG

Lider ove partije Milan Knežević saopštio je da će podneti krivičnu prijavu protiv Đurovićeve ukoliko uvrsti u dnevni red antizetske zakone o teritorijalnoj organizaciji i glavnom gradu.

- Ona je brutalnim zloupotrebama službenog položaja od najvišeg zakonodavnog organa napravila političku pijacu na kojoj je planirala da proda i interese 20.000 građana Zete.

Ni Ivan Vuković, ni Luka Rakčević, ni Danijela Đurović ne mogu biti važniji od građana Zete, i činjenice da ovim zakonskim predlozima žele da teritorijalno obogalje ovo područje i pretvore ga u pustu zemlju - kazao je Knežević.

Predstavnici DNP, Foto Skupština CG

-Zeta treba da bude samostalna opština u granicama koje bi joj garantovale održivost i razvoj kako se ne bi pretvorila u većinu crnogorskih opština koje zavise od egalizacionog fonda i pomoći države.

Poznat je odranije Kneževićev stav da Zeta treba da bude samostalna opština u granicama iz 1957. godine. On je juče javno obećao da se neće kandidovati za gradonačelnika Podgorice ukoliko buduća opština Zeta bude imala devet katastarskih celina iz 1957.

- Bijelo Polje, Botun, Cijevna, Dajbabe, Golubovci, Gostilj, Mahala, Mataguži, Vukovci i Vranjina. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a