OPTUŽBE ZA NESAVESNO LEČENJE: Prijave protiv medicinara u Nikšiću

V. N.

27. 07. 2022. u 09:15

PODNETE su krivične prijave protiv troje zdravstvenih radnika, dvoje zaposlenih u Opštoj bolnici i jednog zaposlenog u Domu zdravlja u Nikšiću i zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći.

ОПТУЖБЕ ЗА НЕСАВЕСНО ЛЕЧЕЊЕ: Пријаве против медицинара у Никшићу

Foto V. Kadić

Policija je 24. marta 2022. godine došla do saznanja da je pacijentu L. K. (62), koji je bio smešten na Internom odeljenju Opšte bolnice u Nikšiću, medicinsko osoblje greškom dalo krv neodgovarajuće krvne grupe. Pacijent doživeo anafilaktički šok, nakon čega je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore radi daljeg lečenja. Policija je došla do saznanja da su medicinska sestra Internog odeljenja Opšte bolnice Nikšić M. K. M. i volonterka I. J. počinile pomenuto krivično delo i protiv njih su podnete krivične prijave.

Putem medija, nikšićka policija je 8. aprila 2022. godine došla do saznanja da je jednom pacijentu prilikom kućne posete patronažne službe Doma zaravlja Nikšić, dat insulin iz neodgovarajućeg šprica. Po saznanju, pripadnici nikšićke policije su preduzeli aktivnosti i utvrdili da je oštećeni M. Ć. (91), koji je usled pogoršanja zdravstvenog stanja prevezen u KCCG radi daljeg posmatranja i pružanja medicinske pomoći.

Policijski službenici utvrdili su da je mogući izvršilac ovoga dela medicinska tehničarka patronažne službe Doma zdravlja u Nikšiću Ž. R. (27) i protiv nje je podneta krivična prijava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024