DIGLI HAJKU ZBOG IKONA: DPS se obrušio na vlast u Nikšiću oko dodele "Luče"

V. KADIĆ

21. 06. 2022. u 10:20

ZBOG dve ikone (Bogorodica i Sveti Vasilije), koje su donatori uručili uz diplomu "Luča" đaku generacije i najboljem učeniku na praktičnoj nastavi u JU Prva srednja stručna škola u Nikšiću, crnogorski nacionalisti Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata pokrenuli su hajku na direktora škole Milomira Šumića i predsednik Opštine Marka Kovačevića!

ДИГЛИ ХАЈКУ ЗБОГ ИКОНА: ДПС се обрушио на власт у Никшићу око доделе Луче

Foto: Privatna arhiva

Jedan od donatora je nekadašnji učenik škole, profesor praktične nastave Petar Rakojević koji više od jedne decenije sponzor pomenutih nagrada - ikona, koje su vredan umetnički rad, vodeći svakako računa, kako je to ocenio direktor Šumić, da ne povredi verska osećanja nagrađenih.

Savet mladih DPS, kao i SD, pozvao je nadležne da reaguju tvrdeći da su uz diplomu "Luča" u Prvoj srednoj stručnoj školi u Nikšiću "kao prigodan poklon deljene ikone".

Predsednik Opštine Kovačević dobitnicima nagrade "Luča" uručio je priznanja, a u isto vreme i direktor Milomir Šunić, dok su razredne starešine poklanjale prigodne knjige.

Socijaldemokrate su, međutim, otišle korak dalje upirući prstom na bivšu ministarku prosvete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić.

KRIVA ZA SVE

REAGUJUĆI na izjave Maškovića, bivša ministarka Vesna Bratić je odgovorila:

- Dodajte, molim vas, da sam kriva i za globalnu krizu, sve postojeće i bivše konflikte, rast cena goriva i ako je negde grad uništio useve. SD-u su ikone Bogorodice i Svetog Vasilija "svedočanstvo zločina". Pravljenje partijskih ćelija od ubrazovnih ustanova nije - poručila je Bratićeva.

- Vesna je otišla, a njeni kadrovi su ostali. Dodela ikona u Prvoj srednjoj stručnoj školi u Nikšiću uz diplomu "Luča" svedočanstvo je zločina koji je bivša ministarka Bratić počinila nad obrazovnim institucijama u Crnoj Gori - ističe se u reagovanju predsednika omladine SD Podgorica Miloša Maškovića.

Povodom ujdurme crnogorskih suverenista oglasili su se mladi iz Nove srpske demokratije Nikšića, poručujući da je mladost u gradu podno Trebjese doživela vidnu katarzu, i još jednom spoznala da je poštovanje hrišćanske etike najčistiji način da se kroz život ide, što se najbolje videlo 12. maja na Svetovasilijevskoj litiji koja je bila nikad brojnija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki