RANKO ODMETNUTI PACIJENT KOJI UPRAVLJA POLITIČKOM PSIHIJATRIJOM Knežević: DF će uputiti poziv za interpelaciju Krivokapića

Novosti onlajn

08. 06. 2022. u 10:18

DEMOKRATSKI front će uputiti poziv kolegama za interpelaciju o radu ministra spoljnih poslova Crne Gore Ranka Krivokapića, kazao je ekskluzivno za IN4S predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

РАНКО ОДМЕТНУТИ ПАЦИЈЕНТ КОЈИ УПРАВЉА ПОЛИТИЧКОМ ПСИХИЈАТРИЈОМ Кнежевић: ДФ ће упутити позив за интерпелацију Кривокапића

Foto: EPA

Kako je kazao u izjavi za portal "In4s", Knežević smatra ljudski i nacionalno odgovornim da će ovih dana inicirati interpelaciju o radu Ranka Krivokapića, ili bolje reći o veleizdaji, izazivanju nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

- Crnogorska politička scena već duže godina podseća na zatvoreno odeljenje psihijatrije koje su od doktora i obezbeđenja oteli pacijenti čije dijagnoze, podvojenost, umišljaj veličine, manije gonjena, kompleksi, postaju društveni standard ponašanja i delovanja. Jedan od odmetnutih pacijenata koji trenutno upravljaju ovom političkom psihijatrijom je Ranko Krivokapić - istakao je Knežević.

Po njegovim rečima, "zaustavljen u koraku i snu, između Raška i Draginje, emeritus naših nacionalnih posrtanja, odoklepac Đukanovića, omiljeni frazer Atlantskog kluba, poslednji Mohikanac na gumi od FAP-a, bajati švercer freških penzija, nosilac medalje Drugog stepena za suzavac i biber sprej", samo u ovakvoj ludnici je mogao postati ministar spoljnih poslova.

foto: I. D. S.

- Čoveka koji je na grob Petra Drugog Petrovića položio venac na kojem piše: ”Njegošu od Ranka”, trebalo je poslati tamo gde more ljubi nebo, a košulje se zakopčavaju otpozadi, umesto što na pokradenoj narodnoj volji, on koji na izbornoj listi SDP-a nije uspeo ni ući u Skupštinu, saopštava lične stavove kao većinsko mišljenje građana - naglasio je i dodao:

- Zato smatram ljudski i nacionalno odgovornim da saopštim kako ćemo ovih dana inicirati interpelaciju o radu Ranka Krivokapića, ili bolje reći o veleizdaji, izazivanju nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. Rušeći sve demokratske standarde i pravila, u Crnoj Gori pod protektoratom ambasada, stvoren je šizofreni ambijent, da oni koji su izgubili na izborima budu proglašeni za pobednike i tumače narodne volje, a oni koji su pobedili bivaju proglašeni za državne neprijatelje i uzurpatore demokratije - kaže Knežević.

Foto: Printskrin Youtube/ADRIA TV Montenegro

- Samo u ovom provizorijumu je moguće da je bolje što imaš manje ili nimalo glasova, nego da imaš većinsku podršku naroda. Upravo je Ranko Krivokapić produkt “nimalo glasova”, i što je manji kod naroda, sve je veći u ambasadama. A koga god su tamo prašili i prskali da poraste veliki, na kraju je izgoreo kao mlada detelina od previše šalitre. Zato smatram da je naša sveta dužnost da kroz ovu interpelaciju o Ranku Krivokapiću otpočnemo napad na zatvoreno odeljenje psihijatrije koje su zauzeli pacijenti. I da zajedničkim potpisima svih poslaničkih klubova i poslanika koji dele naš stav o Ranku Krivokapiću, vratimo malo razuma i odbranimo dostojanstvo građana koji su nam dali podršku 30. avgusta - poručio je Knežević.

(IN4S)

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024