U CRNOJ GORI POTREBNE VANREDNE MERE U BORBI PROTIV KRIMINALA Medojević: "Dritanovi partneri oličeni u liku Ranka Krivokapića i DPs-a"

Novosti onlajn

28. 05. 2022. u 16:42

PREDSEDNIK Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demorkatskog fronta(DF) Nebojša Medojević, kazao je da u Crnoj Gori „imamo već duže vremena šizofrenu političku situaciju od izbora 30. avgusta 2020. godine“.

У ЦРНОЈ ГОРИ ПОТРЕБНЕ ВАНРЕДНЕ МЕРЕ У БОРБИ ПРОТИВ КРИМИНАЛА Медојевић: Дританови партнери оличени у лику Ранка Кривокапића и ДПс-а

Foto: TV Prva printskrin

- Narod je jasno rekao da želi promene, da želi kraj jednog bolesnog i korumpiranog režima, koji je 30 godina pljačkao, delio i razarao Crnu Goru. Međutim, nije se formirala ta vlada na osnovu izborne volje građana, i tu je već došlo do poremećaja političkog sistema. To je posledica tog nenormalnog i bolesnog stanja, da vladu sačinjavaju ljudi koji nisu dobili volju građana na izborima - kazao je Medojević gostujući u emisiji „Redakcija“ na Kurir TV.

On je kazao da se politika u Crnoj Gori ne kreira strateški, nego na dnevnom nivou.

- Imate situaciju da je sada Vlada URE, SNP-a i DPS mafije. Međunarodna zajednica sada traži preko EUROPOLA da se hapse vođe duvanske i narko mafije, a Đukanović je glavni čovek duvanske i narko mafije. To je jedna specifična situacija, strane policije istražuju našu policiju i korumpirane delove tužilaštva i sudstva, a onda to šalju našim upravo tim istim korupmiranim strukturama da one nešto urade. I posle godinu i po dana bezuspešnih pokušaja, opet se preko medija istrage objavljuju građanima i mi smo svaki dan zatrpani, preko medija jednog nezavisnog portala, koji vodi novinarka Olivera Lakić, koja ima podršku međunarodne zajednice za razliku od Duška Jovanovića pokojnog, koji nije imao podršku moćnih centara spolja i zato je stradao. Sada imate dokaze kako je mafija srasla sa državom - kazao je Medojević.

On je dodao da premijer Dritan Abazović nema odgovor na to i da se bavi Otvorenim Balkanom, dok su mu kolacinioni partneri oličeni u liku Ranka Krivokapića i DPS-a protiv toga.

Foto R. Koprivica

- Ovde nemamo Vladu Crne Gore iza koje stoji većinska volja građana i većina u Parlamentu. Ovđe praktično imate 20 vlada u jednoj vladi. Svaki ministar vodi svoju politiku. Zaista je neobično da premijer kaže da jeste za Otvoreni Balkan, a njegov ministar vanjskih poslova u tome vidi još jednu zavjeru i osvajanje Srbije- kazao je Medojević.

Predsednik PzP-a je kazao da mafija u Crnoj Gori nije kriminiogenog porekla, već političkog.

- Mafija više nije tajna organizacija. Ovde je samo pod pritiskom međunarodne zajednice uhapšena bivša predsednica Vrhovnog suda. Juče je uhapšen njen sin. To su sitni šrafovi. Mediji objavljuju dokaze, a te dokaze je policija i tužilaštvo imalo još pre godinu i po dana u 42. Vladi. Dritan je bio koordinator bezbednosnih službi. To mu je bilo zaduženje. On je ćutao. Dakle, godinu i po dana nije uradio ništa da obezbedi političku volju da se postupi po doakzima. Ovo što je EUROPOL nisu obična operativna saznanja, presretnute komunikacije, to je dokaz, jer je donešeno na osnovu odluka relevantnih sudova u Francuskoj i Belgiji. Dakle, nije bilo reakcije tadašnje Vlade i sad imate da novinari svakog dana objavljuju dokaze, imate konkretne dokaze, fotografije, razgovore, kako se kupuju narkotici, objavljuju podatke o komunikaciji sina jednog od vođa toga kartela Zorana Lazovića, sa policijskim službenikom koji na jednom računu je nađeno 50 miliona evra. To su sve dokazi. Bilo je jasno da tužilaštvo treba da postupi po tim dokazima , međutim nema hapšenja - naveo je Medojević.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)