UBICA NADGLEDAO METU U ZATVORU SPUŽ? Ko je i zašto koristio pronađeni durbin na tronošcu usmeren ka pritvorenicima

S. ĐOKIĆ

16. 05. 2022. u 20:37

DURBIN na tronošcu pronađen je u nedelju oko 17 sati između Istražnog zatvora i Zatvora za kratke kazne u Spužu kod Podgorice. Kako je saopšteno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, službenici Sektora za bezbednost su prilikom obavljanja poslova iz svoje nadležnosti pronašli tehnički uređaj i o svemu obavestili Upravu policije u Danilogradu.

УБИЦА НАДГЛЕДАО МЕТУ У ЗАТВОРУ СПУЖ? Ко је и зашто користио пронађени дурбин на троношцу усмерен ка притвореницима

Foto "Vijesti"

Sagovornik "Novosti", upoznat sa istragom, kaže da je tokom uviđaja konstatovano da je durbin na tronošcu bio je usmeren ka zgradi Istražnog zatvora, u kojem se trenutno nalazi na desetine navodnih pripadnika "kavačkog" i "škaljarskog" kriminalnog klana, među kojima su i Slobodan Kašćelan i Igor Božović. Upravo zato istražitelji ne isključuju mogućnost da je neko pratio kretanje i navike nekog od pritvorenika i možda planirao nečiju likvidaciju. To je bio razlog da se stepen bezbednosti poveća na viši nivo, odnosno da se pojačaju mere obezbeđenja.

O događaju je obavešten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Nikola Boričić, koji se izjasnio da u tom događaju nema elemenata krivičnog dela. S druge strane, uzeti su tragovi s lica mesta i određena su veštačenja, ali i druge mere, kako bi se pokušalo doći do osobe koja je nadgledala pritvorenike.

Likvidacija u krugu zatvora nije nešto što je nemoguće kada je reč o crnogorskim zatvorima. Tome najbolje svedoči slučaj od pre šest godina, kada je ubijen Kotoranin Dalibor Đurić (34). Hitac u Đurića ispaljen je iz snajpera u trenutku dok se šetao zatvorskim krugom. Ubica ni do danas nije pronađen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)