KONSTITUTIVNA SEDNICA VLADE CRNE GORE: Za Abazovićevog savetnika izabran Sergej Sekulović, Boris Marić generalni sekretar

Novosti onlajn

29. 04. 2022. u 15:15

NOVOIZABRANA Vlada Crne Gore, na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem, donela je odluku da današnja, konstitutivna sednica bude otvorena za javnost.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ: За Абазовићевог саветника изабран Сергеј Секуловић, Борис Марић генерални секретар

Foto: I. D. S.

Abazović je, kako su podsetili iz njegovog kabineta, ranije iskazao nameru da sednice budu otvorene za javnost, u cilju povećanja ukupne transparentnosti rada izvršne vlasti.

Premijer Dritan Abazović saopštio je na prvoj konstitutivnoj sednici da u Vladi Crne Gore sede ljudi koji nikome ništa ne duguju, sem građanima. On je na sednici koja je otvorena za javnost pozvao Ministarstvo finansija da u najkraćem roku pripremi izmene i dopune budžeta za ovu godinu.

U Komisiju za politički sistem i unutrašnje poslove imenovani su: Raško Konjević, Marko Kovač, Ranko Krivokapić, Jovana Marović, Filip Adžić, Miomir Vojinović, Maraš Dukaj, Fatmir Đeka, Maša Vlaović, Vasilije Lalošević, Zoran Miljanić, Boris Marić i Slavica Bajić.

Foto: Printscreen

U Komisiju za ekonomsku politiku i finansijski sistem: Vladimir Joković, Goran Đurović, Ervin Ibrahimović, Aleksandar Damjanović, Admir Adrović, Dragoslav Šćekić, Ana Novaković Đurović, Biljana Šćepanović, Adrijan Vuksanović, zamjenik generalnog sekretera Vlade (koji treba da bude izabran) i Dragoljub Nikolić.

Komisiju za kadrovska i administrativna pitanja činiće Filip Adžić, Maraš Dukaj, Raško Konjević, Vasilije Lalošević, Ana Rašović (šefica premijerovog kabineta) i Boris Marić.

Čelnik Komisije za procenu šteta od elementarnih nepogoda je Zoran Miljanić, a Komisije za raspodelu dela sredstava iz tekuće budžetske rezerve Ervin Ibrahimović.

Miljanić je dobio i zaduženje za oblast borbe protiv korupcije, a Adrijan Vuksanović inkluzije i zaštite ljudskih prava.

Za šeficu Abazovićevog kabineta izabrana je Ana Rašović, savetnik za unutrašnju politiku je Sergej Sekulović, savetnik za pravna pitanja Ivo Šoć, za medije Miloš Perićić, a za digitalne medije Radivoje Koprivica.

Foto: Jutjub/Al Jazeera Balkans

Abazović je naveo da postoje neki zakoni koje treba promptno uputiti Skupštini, a najviše se tiču ekonomske politike.

- Pozivam ministra finansija (Aleksandra Damjanovića) da u kratkom vremenu reagujemo i pomognemo građane.

Damjanović je rekao da je dao osnovne napomene „da se krene s tom pričom“, kako bi se došlo do predloga akta koji će se uputiti parlamentu.

Konjević je saopštio da bi, prema njegovim informacijama, sjednica Skupštine mogla da se nastavi u petak, što, kako je rekao, znači da bi amandmane – ako ih bude od vlade – trebalo usvojiti u četvrtak.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

KRŠTENjE ČUVA DUŠU ZA VEČNOST: Sveta tajna na jezeru Krupac kod Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri